Política

ERC la Selva reclama l’acta a dos regidors d’Amerencs pel Canvi-AM

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de la Selva anuncia en un comunicat que ha trencat la relació amb dos dels quatre regidors del grup d’Amerencs pel Canvi-Acord Municipal, la facció del partit a Amer. Segons assenyala ERC, “els motius principals d’aquesta ruptura són la pèrdua de confiança cap a aquestes dues persones, així com la manifestació de posicionaments que s’allunyen de manera manifesta als principis ideològics d’ERC”. ERC ha requerit als dos regidors, el cap de llista Eduard Àngel i Clara Dalmau, que no surten citats en el comunicat, que “renunciïn a l’acta per deixar pas a les dues persones següents de la llista implicades en el projecte”. Si no renuncien a l’acta, passaran al grup de regidors no adscrits.

Eduard Àngel assegura, en canvi, que són els quatre regidors d'Amerencs pel Canvi-AM els qui han perdut la confiança cap a ERC: "Som nosaltres que hem decidit fer aquest pas". També afegeix que, en concret, Clara Dalmau i ell mateix s'han desvinculat d'Acord Municipal mentre que els altres dos regidors, Joan Sabatés i Joan Pujol, hi continuen lligats. Eduard Àngel assegura que els quatre regidors d'Amerencs pel Canvi, cap dels quals és militant d'ERC, continuen treballant junts i amb bona sintonia en benefici del poble. Manifesta que els desacords amb ERC s'han produït a causa de les últimes decisions polítiques que ha pres el partit: "L'última és haver entregat el govern de la Generalitat al PSOE". També explica que han rebut pressions per la manera com havien de fer oposició: "Hem aconseguit bona sintonia amb Junts [que governa amb majoria absoluta], amb qui hem aconseguit consensos pensant en el bé del poble. Però això no ha agradat a ERC, i ens demanen que elevem el to de l'oposició". El regidor assegura que l'oposició d'Amerencs pel Canvi és "constructiva" i que si han d'aixecar la veu ho faran, però en cap cas mirant pel "benefici polític".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia