Política

Política

Barcelona i l’Arc Metropolità reclamen mesures per eliminar la multireincidència

En una declaració conjunta demanen la creació de quatre jutjats penals que assumeixin judicis ràpids i canvis en el Codi Penal i la Llei d’Enjudiciament Criminal

La multireincidència delictiva fa temps que és un tema que els alcaldes tenen sobre la taula i que els preocupa. Aquest dimecres, Barcelona i l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità ha fet un pas endavant amb la ‘Declaració per unes ciutats més segures i cíviques’ que, entre altres coses, reclama crear quatre jutjats penals que assumeixin la competència dels judicis ràpids de la resta de partits judicials de la província de Barcelona. “Volem solucions, mesures, recursos necessaris per eliminar el fenomen de la multireincidència”, ha apuntat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, després de reunir-se i escenificar un front comú amb alcaldes de l’Arc Metropolità format per Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. A la declaració també insten a impulsar la reforma del Codi Penal i la Llei d’Enjudiciament Criminal per penalitzar de forma efectiva la multireincidència i canvis legals per incrementar la planta judicial, així com més recursos humans, tecnològics i materials per aplicar de forma “àgil i efectiva” la legislació i reduir la “sobrecàrrega” del sistema. “Demanem que surtin dels carrers i entrin a les presons, que és on haurien de ser, i per això cal que la justícia tingui els mitjans suficients”, ha dit Collboni. Per a l’alcaldessa de Rubí i presidenta de l’associació, Ana María Martínez, es tracta d’una fita “molt important” ja que s’ha aprovat “una declaració conjunta per unes ciutats més segures”.

A la declaració conjunta apunten que “un dels àmbits principals que han de permetre incidir i millorar la situació i les percepcions de la ciutadania pel que fa a la seguretat ciutadana, és el de la lluita contra la multireincidència, a tots els nivells”. Segons Collboni es tracta d’un repte i problema compartit per tots els municipis i, per això, es demanen “les mateixes solucions”.

Els acords es traslladaran ara al departament d’Interior i Seguretat Pública i al departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats i els seus grups parlamentaris, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a la Fiscalia General de l’Estat, al Consell General del Poder Judicial, al ministeri de l’Interior i al ministeri de Justícia. Segons ha explicat Collboni, la setmana passada es va reunir amb el ministre, Fernando Grande-Marlaska i, ha assegurat, que es “conscient” del problema.“Confiem en el ministre i en el govern d’Espanya”, ha assegurat convençut que hi haurà una resposta “positiva” a les seves peticions en les pròximes setmanes. A més, Collboni ha celebrat que ahir dimarts es fes la primera reunió del Comitè Nacional de Seguretat al Palau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.