Política

Bono: "Són uns fills de puta"

Des del “manda huevos” que el 1997 se li va escapar a Federico Trillo quan presidia el Congrés, sembla que els polítics haurien d’haver escarmentat amb els micròfons oberts. Des de llavors, les enxampades s’han succeït, i no se n’han escapat ni José María Aznar ni José Luis Rodríguez Zapatero. Però si encara no fa un mes al líder del PP, Mariano Rajoy, se’l va enregistrar queixant-se del “conyàs” d’haver d’anar l’endemà a la desfilada militar del 12 d’octubre a Madrid, ahir va ser el president del Congrés, José Bono, el que va caure en el mateix parany. “Hi ha molta santa, i algun dolent [...]. I els dels propis partits són uns fills de puta”. Aquesta és la part de conversa de Bono amb tres diputats del PP que va enregistrar la càmera de televisió que opera de manera fixa als passadissos de la cambra baixa per passar el senyal a la resta de mitjans de comunicació.

No és un secret per a ningú que la càmera és sempre allà, encara que Bono més tard assegurés que li havien “robat” unes paraules. De fet, la tenia a quatre passes quan se li va escapar unes frases que, segons comentava més tard, les havia pronunciat dins un context distés i sense intenció d’insultar ningú, precisava. Així ho va confirmar també Aurelio Romero, un dels diputats del PP que participava de la broma.

En tot cas, i pel que pogués ser, el president del Congrés es va disculpar per si algú s’havia sentit ofès després que la conversa fos difosa per diferents cadenes de televisió i de ràdio.

Però encara que assegurava que estava de broma, no havia estat un dia tranquil per a Bono. Sobretot després que sentís que el PSOE el desautoritzava arran de la polèmica decisió que la setmana passava va prendre la mesa del Congrés de col·locar una placa al recinte de la cambra baixa en honor de la beata Maravillas de Jesús, pel fet que la monja va néixer el 1891 en un dels edificis annexos que des de fa un cert temps pertanyen a la institució.

El “disbarat” de la placa

Al matí, el portaveu del grup, José Antonio Alonso, va haver de sentir –a porta tancada– les queixes de diversos diputats socialistes pel “disbarat” de permetre que es retin honors a una religiosa per part d’una institució que hauria de ser aconfessional, segons denunciaven. La polèmica de si hi haurà placa o no es resoldrà la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.