Política

POLÍTICA

La consellera de Recerca ressalta la capacitat d’atracció d’ajuts europeus a la recerca catalana

Amb 576 investigadors i investigadores reconeguts, Catalunya representa la tercera regió europea en captació d’ajuts ERC

La consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat, ha ressaltat les “excepcionals” dades de captació d’ajuts europeus a la recerca de Catalunya, que són “el resultat d’anys d’aposta col·lectiva per un ecosistema de recerca fort, amb universitats de prestigi, centres de recerca reconeguts internacionalment i unes infraestructures de primer nivell que han fet del nostre país un pol d’atracció i retenció de talent científic.”

Segons al consellera, la recerca feta a Catalunya gaudeix d’una “posició d’avantguarda a Europa” que en demostra el potencial i també comporta una responsabilitat col·lectiva per continuar enfortint-lo: “Des del Govern continuarem apostant per un sistema de recerca obert, internacional, inclusiu i al servei del progrés social. I ho farem escoltant la comunitat científica, acompanyant-la i reconeixent la seva tasca amb polítiques públiques valentes i transformadores.”

La consellera Montserrat ha fet aquesta valoració en el marc de la jornada L’impacte dels ajuts ERC a Catalunya: innovació i excel·lència celebrada aquesta tarda a l’Aula Magna de la Casa de la Convalescència, en què s’ha posat en valor la capacitat d’atracció de fons competitius de l’European Research Council (ERC) del sistema català de coneixement.

En la seva intervenció inicial, a més, la consellera ha fet esment a la seva experiència com a investigadora reconeguda amb dos ajuts ERC que “van representar una fita en la meva trajectòria i em va obrir la porta a fer recerca amb llibertat, amb recursos, amb ambició.

Per la seva part, l’expresident de la Comissió Europea (2004-2014), José Manuel Durão Barroso, ha introduït la jornada destacant que “la creació de l’ERC va donar resposta a la necessitat de què Europa competís globalment, donant suport a la recerca sota l’únic criteri de la rellevància científica i sense respondre a equilibris nacionals, amb prou independència i credibilitat per assolir maximitzar el seu impacte”. A més, l’expresident Durão Barroso ha defensat que la Unió Europea ha de mantenir l’esforç per “ser competitiva en àrees estratègiques, i fer-ho actuant a escala europea, perquè a escala mundial i per separat els estats europeus, fins i tot els més grans, són petits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.