Política

Tzipi Livni guanya pels pèls les eleccions d'Israel, segons els sondejos a peu d'urna

El partit Kadima, de Tzipi Livni, hauria guanyat per tan sols dos escons les eleccions legislatives d'Israel, segons els sondejos a peu d'urna. Aquestes primeres dades reflecteixen un frec a frec del partit centrista de la ministra d'Afers Exteriors amb el conservador Likud, que amb una candidatura encapçalada per Benjamin Netanyahu, exprimer ministre, hauria obtingut 28 escons.

De moment, els dos partits consideren que tenen opcions de formar govern, ja que l'extrema dreta i les formacions religioses donarien suport a  Netanyahu a formar una coalició governamental, ja que aconseguirien una majoria de 63 diputats sobre 120.

El partit d'extrema dreta Israel Beiteinou, d'Avigdor Lieberman, s'ha convertit, segons les enquestes a peu d'urna, en la tercera força política israeliana, per davant del partit laborista, que hauria obtingut el pitjor resultat de la seva història: Israel Beiteinou tindria entre 14 i 15 escons i els laboristes, del ministre de Defensa Ehud Barak, tan sols 13.

Al partit ortodox Shass, que podria formar coalició amb Netanyahu, se li adjudiquen una desena d'escons.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.