Política

Caamaño diu que crear vegueries mantenint les províncies és constitucional

El ministre de Justícia ha dit que per suprimir les províncies sí que s'ha de reformar la Constitució, però no si es constitueixen les vegueries

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha exposat aquest dimecres que "per crear les vegueries no és necessari reformar la Constitució" i ha afegit que "són coses completament diferents". Ha reconegut que per suprimir les províncies sí que seria "imprescindible" la reforma de la Constitució, però ha llegit l'article 141.2 de la carta magna, on s'indica que les províncies poden estar encomanades a qualsevol "corporació de caràcter representatiu". Per això "no hi ha res que impedeixi que aquestes altres diputacions puguin ser consells de vegueries". Ha defensat aquesta tesi al Congrés dels Diputats, responent una pregunta del diputat Jorge Fernández Díaz.

Pel que fa al contingut concret del projecte de llei de la Generalitat de Catalunya, Caamaño no s'ha volgut pronunciar perquè "primer ho ha de fer el Parlament, i respecto les seves competències". Fernández Díaz havia iniciat la seva pregunta recorrent a un estudi acadèmic publicat pel ministre fa uns anys on exposava que "per eliminar una província calia reformar la Constitució".

Agafant-se a aquest document, ha preguntat al ministre si estava d'acord amb l'afirmació que el projecte del govern és "manifestament inconstitucional". El ministre Caamaño s'ha mostrat sorprès i decepcionat perquè el diputat "s'hagi deixat portar per la informació de premsa que es fonamenta exclusivament en una nota al peu de pàgina".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.