Política

Mas confirma que firmarà i votarà la resolució sobre la renovació del TC malgrat el 'no' d'ERC

Considera que el desmarcatge d'Esquerra fa que la posició catalana sigui "una mica més dèbil" a Madrid. Remarca que l'acord és "un avís, no una amenaça, al TC i als partits estatals" perquè "amb l'autogovern i la voluntat" del poble català expressada a les urnes "no s'hi juga"

El president de CiU, Artur Mas, ha comparegut al Parlament de Catalunya després de reunir-se amb el president José Montilla per salvar in extremis la resolució sobre la renovació del TC. Mas ha confirmat que la federació firmarà i votarà la resolució pactada amb el PSC i ICV.

El líder convergent ha explicat que tant Montilla com ell mateix han intentat en les últimes hores pressionar ERC perquè canviés la seva postura i subscribís la resolució, però sense èxit. Pel líder de CiU, el desmarcatge d'Esquerra fa que el front comú català sigui més dèbil: "Ara som una mica més dèbils com a conseqüència del que ha passat", ha afirmat.

Mas ha explicat que "en circumstàncies normals, hauria demanat al tripartit que refés la unitat abans que CiU subscribís qualsevol tipus d'acord". "Però Catalunya viu unes circumstàncies excepcionals, i davant d'aquesta excepcionalitat cal reaccionar d'una manera excepcional", ha explicat. "Davant el perill i risc de debilitar la posició catalana, CiU subscriurà i votarà l'acord amb el PSC i ICV. No ho farem amb el tripartit en conjunt, però les circumstàncies excepcionals fan que CiU faci un acte de superresponsabilitat, és a dir, oblidar-nos que el tripartit no està a l'alçada i evitar que això no es converteixi en un error", ha afirmat.

Mas ha assegurat que si hagués sabut que ERC no se sumava a l'acord, "no hauria començat igual" a debatre sobre la resolució.

Pel líder de CiU, el text aprovat amb Montilla "és un avís, no una amenaça cap al Tribunal Constitucional i els partits estatals" en el sentit que "amb l'autogovern i la voluntat del poble català expressat a les urnes no s'hi juga". "La resolució no és només una defensa" contra els atacs de Madrid cap a Catalunya, sinó "una ofensiva", ha insistit.

Preguntat sobre si Montilla li ha garantit mantenir el front comú a Madrid, Mas ha dit que "això es demostrarà en les pròximes setmanes" i ha remarcat que la votació, previsiblement aquest dijous, de la resolució al Parlament és el primer pas abans d'anar a Madrid. "Espero que el PSC estigui a l'alçada de les circumstàncies", ha desitjat.

Per Mas, el més important és "impedir que la sentència es produeixi. No amenacem, però sí que donem un avís", ha assegurat. "Catalunya no està disposada que un TC, que ha quedat desacreditat i en part deslegitimat, vulgui canviar la voluntat d'un poble", ha insistit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.