Política

El PPC creu que tripartit i CiU "han perdut el seny"

La portaveu dels populars catalans ha avisat del "conflicte institucional" que generarà aquest acord

La portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, ha mostrat el rebuig frontal del seu grup a la resolució que se sotmetrà aquest dijous a votació sobre el Tribunal Constitucional (TC), que signaran CiU, PSC i ICV-EUiA, i que també votarà ERC.

Montserrat ha constatat que "tripartit i CiU han perdut el seny" i ha avisat del "conflicte institucional" que generarà aquest acord. "El Parlament de Catalunya no està per posar en qüestió un òrgan que és garantia del nostre Estat de dret, com és el TC", ha dit, tot afegint que "això que està passant és insòlit". Montserrat ha rebutjat "posar en entredit les institucions que ens donen estabilitat política i social".

Montserrat ha considerat que "a les portes d'unes eleccions", és "vergonyós i inacceptable l'ús partidista, electoralista i interessat que fan tripartit i CiU del Parlament de Catalunya". En aquest sentit, ha assegurat que l'acord a què s'ha arribat, "més enllà dels titulars als mitjans de comunicació", generarà "un conflicte institucional".

Montserrat ha reclamat "respectar les institucions, les lleis i les decisions judicials que es deriven del marc jurídic i institucional que tenim, al capdamunt del qual hi tenim la Constitució".

Cal recordar que la resolució demana la renovació del TC, ja que hi ha membres que tenen el mandat caducat, i també promourà que l'alt tribunal sigui declarat incompetent per emetre sentència sobre l'Estatut.

Montserrat ha recordat les paraules de José Luis Rodríguez Zapatero, "al TC el que és del TC i al Parlament el que és del Parlament", però ha lamentat que el president espanyol no hagi tingut "credibilitat". "I amb aquesta credibilitat zero, Catalunya perd tota la credibilitat i prestigi si des de la classe política s'intenta fer saltar pels aires tot el marc polític i institucional pel qual ens hem de regir tots plegats", ha dit.

La portaveu del PPC al Parlament ha assegurat que no els fa "cap vergonya" que aquest dijous apareguin en la fotografia de la cambra votant no. "Al costat d'aquesta parafernàlia no hi serem", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.