Política

Dos palestins i dos soldats israelians moren en enfrontaments a la Franja de Gaza

Fonts palestines asseguren que cinc tancs i dues excavadores han entrat a Gaza per començar amb les represàlies

Almenys dos palestins i dos soldats israelians han mort aquest divendres en enfrontaments a la Franja de Gaza. L'exèrcit israelià ha dit que milicians palestins han realitzat una emboscada contra una patrulla israeliana que ha causat la mort dels dos soldats i n'ha ferit dos més. En l'enfrontament, dos palestins han mort, almenys cinc palestins més han resultat ferits i dos soldats israelians han patit lesions.

Fonts palestines han assegurat que cinc tancs israelians i dues excavadores blindades han entrat a Gaza mentre disparaven cap a Khan Younis, a prop de la frontera amb Egipte. Aquesta nova onada de violència a la Franja és la més virulenta des de l'ofensiva israeliana a Gaza el 2009, que va causar la mort de 1.400 palestins i 13 israelians.

Israel es va retirar unilateralment de Gaza el 2005 i Hamàs, que controla la zona, ha mantingut l'alto al foc des que es va acabar l'ofensiva israeliana a la Franja a principis de 2009. Però faccions palestines independents han violat la treva amb el llançament de coets i morters a territori israelià.

Israel va acusar Hamàs de totes les accions que es duien a terme a la Franja i va assegurar que adoptaria mesures de represàlia. Hamàs ha assegurat que els seus militants han disparat contra soldats israelians que intentaven creuar la frontera.

Aquests enfrontaments no semblen estar directament vinculats a l'actual disputa diplomàtica entre Israel, Palestina i els Estats Units sobre els assentaments israelians en els territoris ocupats de Cisjordània i els esforços per rellançar les converses estancades de pau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.