Política

Saura renya PSC i ERC per “trencar l’acord” de la LEC

Duran proposa estendre l’entesa amb el PSC a altres reptes de país

El conseller d’Interior, Joan Saura, va seguir carregant ahir contra el PSC i ERC per haver votat a favor de la llei d’educació (LEC), dos dies després que la normativa quedés aprovada al Parlament. Saura va aprofitar la seva presència a l’assemblea d’ICV de Barcelona per continuar marcant un perfil diferenciat dins el govern criticant els socis.

Va acusar PSC i ERC d’haver trencat el pacte nacional d’educació votant a favor de la LEC. “Hi ha sectors que intenten dir que hem trencat l’acord. No, nosaltres no hem trencat l’acord, els que ho han fet són el PSC i ERC, que van votar sí a un pacte que han trencat després”, va indicar disculpant ICV de la ruptura de la unitat de vot del govern.

Per Saura, és “inadmissible” que aspectes com els fons públics per a les 16 escoles que segreguen per sexes s’hagin consolidat a la llei, cosa que ha considerat un pas enrere. El líder d’ICV va assegurar que la LEC no té el suport de gran part de la comunitat educativa ni dels sindicats i va anunciar que “continuarà lluitant” per modificar aquest i altres àmbits de la llei. “Hem passat d’una foto d’unes 40 persones a una foto de dues. Això demostra que aquesta LEC té molt menys suport que el pacte”, va apuntar criticant obertament la reunió que el president José Montilla va mantenir amb el líder de CiU, Artur Mas, el dia que es va aprovar la LEC al Parlament.

Mentrestant, el president del comitè de govern d’Unió, Josep Antoni Duran, es va mostrar ahir a favor d’estendre el consens aconseguit per CiU i el PSC a la llei d’educació a d’altres “temes de país”. En la seva carta web setmanal, Duran es va felicitar per l’aprovació en el ple del Parlament d’aquesta setmana d’una llei d’educació “pactada lògicament per CiU i el PSC”.

“És un èxit que podem compartir tots junts, òbviament els dos protagonistes polítics sobre els quals ha recaigut l’esforç del pacte, el principal partit del govern i la principal força política de l’oposició i del Parlament. Però crec que qui està d’enhorabona és la societat catalana en general i la comunitat educativa en particular”, va afirmar el democristià.

Segons Duran, amb aquest consens és com s’han de tractar els temes de país: “Fent una llei de país que estigui per damunt dels interessos legítims estrictament de partit”, va afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.