Política

Santa Coloma no ha rebut encara la dimissió oficial de Bartomeu Muñoz

Miquel Iceta assegura que la renúncia, anunciada per carta, no ha entrat al registre del consistori. El substitut l'escollirà el grup municipal amb l'autorització de l'executiva del PSC

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua esperant que l'encara alcalde Bartomeu Muñoz, detingut pel cas Pretòria, oficialitzi la seva renúncia del càrrec, anunciada per carta el dilluns 2 de novembre. Fins que la dimissió oficial no entri al registre del consistori, el grup municipal socialista no pot nomenar un nou alcalde, que segons ha explicat el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns, haurà de rebre "l'autorització de l'executiva del partit".

A la pregunta de per què s'està trigant tant a rebre el document en què Muñoz formalitza la seva renúncia, Iceta ha explicat que quan una persona està empresonada, té restringits els seus moviments, incloent-hi l'enviament de la correspondència escrita.

Amb tot, el PSC confia que la renúncia de Muñoz es formalitzarà a mitjans de setmana i ha recordat que després seran el grup municipal de Santa Coloma; el secretari d'organització, José Zaragoza; el primer secretari, José Montilla, i el secretari de política municipal, Jordi Hereu, qui decidiran quina persona assumeix l'alcaldia.

Iceta ha assegurat que el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, està disposat a assumir l'alcaldia de Santa Coloma, un càrrec que ha qualificat "d'especial responsabilitat" en aquests moments.

Preguntat per la suposada reticència de Fogué a assumir aquesta responsabilitat, ha afegit que li constava la seva "disposició" al càrrec, i s'ha mostrat "convençut" que si el partit l'hi proposa, ell "acceptarà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona