Política

L’Oficina Antifrau ja té organigrama definitiu

Hi haurà una direcció d'Anàlisi, una d'Investigació i la tercera de Prevenció

L’Oficina Antifrau tindrà finalment tres direccions, segons l’organigrama definitiu al qual ha tingut accés l’AVUI. Una estarà dedicada a l’anàlisi de la informació que es rebi, i una segona s’ocuparà de les investigacions sobre ús il·legal de fons o aprofitaments irregulars per part d’algun càrrec públic. La tercera estarà dedicada a la prevenció i elaborarà programes en aquest sentit.

La direcció d’anàlisi tindrà quatre especialitzacions. Una farà una avaluació preliminar dels casos, una segona analitzarà la despesa pública, la tercera es dedicarà als sistemes d’informació i de comunicació, i la quarta a les auditories i a la seguretat. La direcció d’investigació tindrà un apartat dedicat al Parlament i a l’administració de la Generalitat, un altre als Ajuntaments, un tercer a les universitats, els consorcis i les fundacions, i un quart a les empreses públiques.

El director de l’Oficina Antifrau, David Martínez Madero, va exposar ahir en una conferència de l’ONU contra la corrupció que se celebra a Qatar els eixos de funcionament de l’entitat. Va recordar que l’organisme pot actuar sobre les desviacions il·lícites de fons públics, i sobre les conductes irregulars de les autoritats i els funcionaris públics. En canvi, no pot intervenir en casos de frau fiscal, frau electoral o frau mercantil, ni tampoc en les relacions entre empreses o en afers particulars.

Al final d’una investigació, l’Oficina Antifrau farà una denúncia al ministeri fiscal o a l’autoritat judicial, o bé ho comunicarà a l’administració perquè apliqui alguna sanció. Segons Madero, qualsevol persona que denunciï pràctiques corruptes podrà obtenir el compromís per escrit que la seva identitat no serà revelada. I a més l’Oficina es compromet a proporcionar assistència i assessorament al denunciant o informador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.