Política

CiU llança un ultimàtum però el govern es nega a posar data a la proposta unitària de finançament

La tensió entre CiU i el govern de la Generalitat augmenta a mesura que s'acosta el debat de política general de Catalunya al Parlament, previst per al 30 de setembre. El president de CiU, Artur Mas, ha posat un ultimàtum al tripartit aquest dimarts: el pacte del front català ha d'estar enllestit abans d'aquest debat, que coincideix amb els dies en què es presentaran els pressupostos generals de l'Estat i que els grups polítics amb representació al Congrés hauran de decidir el seu vot als números del vicepresident Pedro Solbes per al 2009.

L'exigència de Mas arriba poques hores després que el diputat convergent Francesc Homs hagi dit en una entrevista a RAC1 que no s'ha produït cap trobada per abordar el tema amb el govern català des de l'1 de setembre.

L'ultimàtum ha sigut rebutjat per l'executiu de José Montilla. Segons la consellera de Treball, Mar Serna, que ha actuat avui com a portaveu del govern després de la reunió setmanal dels consellers amb el president, "es treballa de forma discreta en una proposta de model de finançament amb l'oposició", però "sense posar-hi xifres ni terminis, com vol l'oposició". Per la consellera, el que cal ara és que "la posició de l'oposició sigui de buscar la unitat, com fa el govern".

A més, la consellera ha assegurat que el titular d'Economia i Finances, Antoni Castells, "manté un contacte permanent amb l'oposició". Amb tot, ha matisat que no estava en condicions d'explicar quan ha sigut l'última trobada "perquè s'ha de treballar amb discreció i amb menys declaracions". "L'important és que la negociació es produeixi, els terminis no ho són tant, i creiem que en les properes setmanes l'acord serà possible", ha sentenciat Serna en resposta a Mas.

El front Solbes
Però al marge de la negociació amb CiU, el govern de Montilla ha de negociar amb l'executiu espanyol. Després que ahir el vicepresident econòmic de José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Solbes, anunciés que "es tornarà a sortir de la casella zero" en la negociació amb la Generalitat, Serna ha considerat que són declaracions "positives". "Era un pas necessari per arribar a acords. Interpretem que si se surt de la casella zero, és començar amb canvi d'actitud, i això confirma que la proposta presentada per Solbes a l'agost no era vàlida", ha puntualitzat. Tanmateix, ha confessat que de moment no se sap com es concretarà el canvi: "No podem saber què li passa pel cap al vicepresident", ha al·legat.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE