Política

Benach qualifica de "poc afortunada" la situació interna d'ERC

Política

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha qualificat de "poc afortunada" la situació interna d'ERC, el partit a la presidència del qual va aspirar al juny, i ha demanat un "esforç" per reunificar els corrents de la formació.

En una entrevista a Els matins de TV3, Benach responia així a la notícia de la fusió, ja confirmada, dels corrents crítics Reagrupament.cat i Esquerra Independentista. Els líders dels dos sectors, Joan Carretero i Uriel Bertran, anuncien la decisió aquest dilluns en un article a l'AVUI. Segons Benach, per fer front a aquesta situació la direcció del partit republicà ha de ser generosa i integrar totes les sensibilitats existents al si de la formació. Per Benach, hi ha un sentiment independentista que va creixent, "mai hi havia hagut tants independentistes a Catalunya", i ERC és la formació que el pot canalitzar.

Benach ha fet autocrítica i ha dit: "No podem estar exposant de cara enfora la nostra pugna interna". Alhora, ha considerat que els congressos regionals d'ERC no s'han de convertir en un drama. 

Finançament
El president del Parlament de Catalunya ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3 que el que cal és que els partits catalans estiguin units per defensar els interessos de Catalunya i per reivindicar un finançament just.

Per Benach, Catalunya ha de centrar-se en les seves reivindicacions i mantenir-se unida defugint el debat "inútil", en referència a les declaracions de l'exvicepresident del govern central, Alfonso Guerra, que aquest cap de setmana ha replicat les paraules del president Montilla assegurant que "la unitat catalana afavoreix el PP".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel aprova la construcció de 5.295 habitatges a la Cisjordània ocupada

barcelona

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Jordi Orobitg i M. Antònia Batlle

LLORET DE MAR
política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

barcelona
judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

barcelona
estats units

Biden aprofita el 4 de juliol per reiterar que continua en la cursa

barcelona
IRLANDA DEL NORD

El Sinn Féin guanya les generals mantenint els seus set escons

BARCELONA
judicial

El Suprem ja obre una porta a recórrer l’amnistia a Europa pel cas Tsunami

barcelona
judicial

La fiscalia demana al jutge Llarena que rectifiqui i amnistiï Puigdemont, Comín i Puig

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán desafia la UE i aterra a Moscou per parlar amb Putin

barcelona