Política

Miquel Porta Perales: "L'ecologisme va ser inventat pels nazis"

No a l'ecologisme. Entrevista

No és fàcil trobar una persona disposada a parlar contra l’ecologisme. Però hi ha Miquel Porta Perales, una de les persones més políticament incorrectes.

Per què diu no a l’ecologisme?
Perquè és una ideologia que ve a ocupar el lloc de les dites ideologies emancipatòries, com el comunisme. És la taula de salvació, com es veu a ICV, dels comunistes mal reciclats. A més, és un moviment fonamentalista, il·luminat, maniqueu, moralista, mil·lenarista, reactiu i excloent.

Quin és l’origen de l’ecologisme?
En el sentit modern, l’ecologisme comença a l’Alemanya nazi. La primera llei de defensa de la natura la promulga Hitler el 26 de juny del 1935: la Reichnaturschutzgsetz. Comença així: “El govern alemany del Reich considera el seu deure garantir als nostres compatriotes, fins als més pobres, la seva part de la bellesa natural alemanya”. Els nazis arribaven a l’extrem que, si una carretera havia de passar sobre un arbre centenari, la desviaven. Em sona molt proper a la Catalunya actual...
Hi ha casos anteriors?
Els primers ecologistes van ser els nobles francesos del segle XVIII, de l’Ancien Régime, preocupats per la desaparició dels seus boscos, cosa que els impedia caçar. Això té el seu paral·lelisme amb els ecologistes actuals.

Quin és el model social que proposa l’ecologisme?
Vol ser un sistema d’interpretació del món, que imposa un contramodel social que pretén regular les relacions entre economia, política, societat, cultura i biologia. Per exemple: no consumeixis, no malbaratis res del medi ambient, no contaminis...

Hi ha un ecologista, John Zerzan, amb el qual es veu que l’ecologisme conseqüent ens retornaria al Paleolític...
La idea de l’ecologisme és recular fins abans de les societats industrials i recuperar una mítica edat d’or que, per cert, no ha existit mai. Tenen una mentalitat paleolítica... O entre paleolítica i neolítica.

Com es fa la transició entre el comunisme, que vol defensar obrers pobres, i l’ecologisme, adreçat a classes mitjanes i altes?
El fil conductor per transitar d’una cosa a l’altra és donar la culpa de tot al capitalisme. Abans oprimia els obrers. Ara es carrega el planeta.

Per què a Castella i Lleó, amb govern del PP, hi ha deu cops més energia eòlica que a Catalunya, on governen els ecologistes?
Primer, perquè la reivindicació del medi ambient no és només d’esquerra: no és monopoli de ningú. Segon, perquè l’ecologisme vol muntar parcs eòlics (en teoria), però a la pràctica sempre sortirà un altre ecologista que hi estarà en contra. Segurament, si a Catalunya hi ha menys parcs eòlics és perquè hi ha molts més ecologistes que a Castella i Lleó.

Té a veure ecologisme i religió?
L’ecologisme és una nova religió. Es basa a generar sentiments de culpa: que si contamines, que si no recicles... Té profetes (la majoria d’ells falsos, com Al Gore), revelació, pecat, paradís terrenal, infern...

Què en pensa del canvi climàtic?
Reivindico el dubte per alguns arguments científics i també per esperit democràtic. La base de tot, que és l’informe de l’IPCC, ha estat votat per l’assemblea de l’ONU, i hi ha hagut intercanvis de cromos entre països: jo aprovo aquest tros i a canvi tu estàs d’acord amb aquell altre. ¿La ciència es basa en consensos polítics? És estrany. Que ha augmentat la temperatura és un fet real. Però una altra cosa és que la causa sigui el CO2. I els informes de l’IPCC no diuen el que la premsa diu...

És que l’apocalipsi ven...
Li poso un altre cas. El boom del canvi climàtic sorgeix l’any 2000, quan James MacCarthy, un oceanògraf, va a l’Àrtic i diu que ha disminuït la massa de gel. I tothom ho publica. El 5 de gener d’enguany, la universitat d’Illinois va publicar un estudi on es demostra que l’Àrtic ha recuperat la massa de gel que tenia el 1979. Però gairebé ningú se n’ha fet ressò.

Els ecologistes argumenten que el negacionisme el fomenten think tanks finançats per empreses petrolieres...
Això és una típica teoria conspirativa. Quan surten teories contràries al canvi climàtic, cal buscar un tèrbol culpable...

Però és cert o no?
Ho desconec. I, sigui com sigui, per què les petrolieres no poden pagar estudis que expliquin quina és la realitat, quan els ecologistes tenen la premsa i tot un govern que és un gran think tank? 

Què li sembla Al Gore?
És un farsant. A més, del tot inconseqüent, amb la mansió que té i que gasta una burrada d’electricitat. És un farsant i un hipòcrita. Michael Burton, jutge de la Cort Suprema del Regne Unit, va desaconsellar que el film Una veritat incòmoda es projectés a les escoles, perquè està ple de mentides. Zapatero ha comprat 300.000 DVD per a les escoles!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.