Política

"No em vull alliberar de ser la veu del PSC"

ENTREVISTA: Carme Chacón Ministra de Defensa

Carme Chacón (Esplugues de Llobregat, 1971) és una de les poques dirigents que formen part de l'executiva del PSOE des que el juliol del 2000 Zapatero va ser-ne escollit el secretari general. Des d'ahir continua a la direcció com a vocal al costat de Miquel Iceta.

Vostè que ja té experiència a l'executiva del PSOE, com valora el relleu generacional que s'ha produït al partit, sobretot per la irrupció com a secretària d'organització de Leire Pajín?
Pajín és una de les persones més capaces i amb les idees més fresques que conec. L'objectiu de la direcció del partit és ser capaç d'anticipar-se als problemes i transformar les idees, el pensament i el debat en solucions. Veig la Leire amb ganes de portar el PSOE a aquesta connexió amb la societat.

¿Pensa que aquest model de renovació generacional és exportable al PSC?
El PSC fa molts anys que tracta de renovar-se constantment en persones i en projecte, sempre amb l'objectiu de caminar de la mà de Catalunya i els seus anhels. Fa temps que estem treballant en aquest procés de renovació permanent.

¿Li resultarà fàcil compaginar la seva feina al PSOE amb la del ministeri i al PSC?
Fins ara ho he anat fent, però per la meva responsabilitat al capdavant del ministeri de Defensa, he cregut convenient deixar l'àrea de cultura.

¿La presència de Miquel Iceta a l'executiva l'alliberarà de ser la permanent veu del PSC als òrgans de direcció del PSOE?
No vull alliberar-me de ser la veu del PSC enlloc. La duc a dins, però la companyia del Miquel Iceta enriquirà les relacions entre el PSC i el PSOE i enfortirà tant el PSC com el PSOE. Tinc del Miquel la millor opinió política i personal i sé que farà una tasca magnífica.

Quina tasca li ha encomanat el president José Montilla dins la direcció socialista?
La que he fet fins ara: traslladar al PSOE la visió del PSC sobre Catalunya i els projectes que necessita el nostre país. És una feina per la qual em sento honrada i sento gratitud per poder fer-la en nom dels meus companys i companyes.

¿Considera que després d'aquest conclave el PSOE és més un partit d'esquerres?
Crec que el projecte progressista del PSOE s'enforteix quan parla de federalisme, quan defensa la pluralitat de llengües i cultures o quan reafirma uns drets i n'amplia d'altres. Això és fonamentalment el que hem fet en aquest congrés.

Com veu la proclama del congrés a favor del català? ¿És una resposta suficient per aturar l'ofensiva contra la llengua?
El PSOE s'ha reafirmat en la defensa del plurilingüisme. La immersió lingüística ha sigut un èxit i durant el congrés Catalunya ha sigut posada com a exemple d'a-quest èxit social. Els socialistes catalans ho hem viscut amb alegria i amb orgull.

El PSC té força reptes al davant. Finançament, desenvolupament de l'Estatut... ¿Pot acabar erosionat-se la bona relació que mantenen ara amb el PSOE?
Tots aquests projectes han sigut assumits pel PSOE i són avui dia lleis. No veig que l'aplicació de les lleis hagi d'erosionar ningú, excepte aquells que han demostrat que estan disposats a fer el que sigui per tal que no s'apliquin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.