Política

Felipe González diu que tan ell com Aznar i Zapatero van ordenar parlar amb ETA

L'expresident del govern espanyol està "molt preocupat" per la judicialització de la política en qüestions com l'Estatut

L'expresident del govern espanyol, Felipe González, s'ha mostrat aquest dimecres "molt preocupat" per la judicialització de la política pel que fa a qüestions com l'Estatut, que han posat la justícia "en un embolic que no li correspon".

En aquest context ha emmarcat també el procés del Tribunal Suprem sobre si Ibarretxe i Patxi López van cometre una il·legalitat per parlar amb Batasuna. "Jo mateix vaig ordenar que es parlés amb ETA, i Aznar també, i Zapatero també", ha dit davant les càmeres, i "si de veritat és un delicte parlar amb Batasuna, parlar amb ETA ha de ser més o menys" el mateix.

L'expresident del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE en resposta a una pregunta sobre l'Estatut de Catalunya. González ha dit que li preocupa que es judicialitzi la política, i que a més del cas al Suprem contra Patxi López i Juan José Ibarretxe hi hagi sentències com la que decreta presó per a dos periodistes de la SER per haver revelat afiliacions irregulars al PP de Madrid, quan el que van fer va ser "explicar la veritat contrastada i objectiva".

Respecte a l'Estatut, González ha apuntat que li preocupa que "ens haguem posat en un embolic" que "ha fet que un procés passi pel Parlament de Catalunya, es corregeixi per adaptar-lo a la legalitat dels parlaments nacionals i espanyol, es porti a un referèndum a Catalunya, i ara estiguem més o menys temps amb la incertesa de què dirà el TC".

"El que em preocupa", ha sentenciat, "és quanta dependència estem creant de la política respecte de les decisions judicials" i "perquè posem la justícia en tants embolics que no li corresponen".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

L’Iran gira de nou al reformisme

barcelona
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona