Política

Bort, de Compromís, absolt per injúries i calumnies contra l'alcalde de Riba-roja

L'exdiputat provincial va denunciar en 2005 “el pelotazo” que suposaria la ubicació de la nova ciutat esportiva del València CF a la localitat

El jutjat penal número 8 de València ha absolt el regidor d'Albuixec i membre de Compromís, Josep Bort, en el juí per la querella interposada per l'alcalde de Riba-roja, Francisco Tarazona. La querella, per injúries i calúmnies va ser interposada per l'alcalde del PP l'any 2005 quan Bort, aleshores diputat provincial, va denunciar el pelotazo que suposaria l'operació urbanística de Porxinos, on havia d'ubicar-se la ciutat esportiva del València CF.

En la sentència, el jutge argumenta que “quan s'exerciten les llibertats d'expressió o d'informació, els límits permissibles de la crítica (...) són més amplis si aquests es refereixen a assumptes públics i a persones que, per dedicar-se a activitats polítiques, (...) estan exposats a un control més rigorós de les seues actituds i manifestacions (...), ja que en un sistema inspirat en els valors democràtics, la subjecció a aquesta crítica és part inseparable de tot càrrec de rellevància pública (...)”.

Segons ha declarat Bort, “el PP no aconseguirà que callem. Seguiren fent el nostre treball de denúncia de totes les situacions irregulars que es realitzen al territori valencià”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.