Política

Montilla es disculpa a la intèrpret jueva pel boicot

Carod regala a Noa un pin amb les banderes catalana i israeliana juntes

Després del boicot que va patir ahir la cantant jueva Noa en l’acte institucional de la Diada, el president de la Generalitat, José Montilla, va anar a disculpar-se personalment a l’artista israeliana. Montilla va aprofitar el final de l’acte organitzat com cada any al Parc de la Ciutadella per anar a trobar-la i fer-li explícit que no compartia el que acabava de succeir, tot i que era evident que des de feia dies el rebuig comptava amb el paraigua d’un dels membres de l’executiu, ICV-EUiA.

També va fer el mateix el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod, que no va dubtar a regalar a Noa un pin amb la bandera catalana i la israeliana juntes, a més d’una targeta en què figuren els seus càrrecs institucionals també escrits en hebreu. Carod va voler mostrar que, tot i els ecosocialistes, el sector majoritari de l’executiu català veu amb objectivitat els israelians.

Tots dos membres del tripartit van intentar mitigar d’aquesta manera les conseqüències de l’actitud d’ICV-EUiA contra la cantant, que han obert un nou conflicte diplomàtic entre la Generalitat i l’ambaixada d’Israel.

Aquest és el tercer contenciós entre el govern tripartit i Israel, després de la manifestació en plena guerra de Gaza a què va acudir el conseller d’Interior, Joan Saura. En la marxa un encaputxat que simulava un terrorista va brandar una pistola sense que ningú li digués res. Segons el conseller, era de joguina i es tractava d’una “performance”. Després Saura va ajornar un acte commemoratiu sobre l’Holocaust, que finalment es va celebrar, però les comunitats jueves van renunciar a assistir-hi com a protesta. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.