Política

11 detinguts al Raval i 2 a Mislata en una operació suposadament contra el terrorisme islamista

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada tretze persones, onze al barri del Raval de Barcelona i dues de Mislata, a València, en el marc de l'operació Fish, contra el crim organitzat.

Segons han confirmat fonts policials, els detinguts, tots homes, estan vinculats amb una xarxa de falsificació de documents que mantenia contactes a França, Bèlgica, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

No obstant, la policia investiga en col·laboració amb altres serveis policials europeus si els detinguts tenen relació amb el terrorisme internacional.

L'operació ha estat coordinada pel jutjat número 3 de l'Audiència Nacional que dirigeix Fernando Grande-Marlaska. Les detencions de Barcelona s'han fet als carrers Peu de la Creu, 28; Carretes i Sant Climent.

Els 13 detinguts són onze pakistanesos, un hindú i un nigerià, integrants tots d'una xarxa internacional de falsificació de documents, concretament passaports, tràfic d'éssers humans i tràfic de drogues. Aquesta xarxa tindria ramificacions a França, Bèlgica, Suïssa, el Regne Unit, Alemanya i Tailàndia.

Les investigacions de l'operació Fish han permès desmantellar una trama internacional, que consistia principalment en el robatori de passaports en diferents ciutats, per enviar-los a Tailàndia. Des d'allà, un cop manipulats, s'enviaven als països descrits, on eren lliurats a organitzacions i grups de delinqüents.

Nombrosa documentació
Als registres domiciliaris efectuats s'ha intervingut nombrosa documentació, suports informàtics, telèfons mòbils, material per falsificar documents, passaports falsos i en blanc, fotografies de mida carnet i altres estris per fer falsificacions.

Els detinguts a Barcelona són: Mohamad Warrak, Ansar Shahzad, Awais Younas Butt, Sheikh Naveed Zia Ur Rehman, Atiqur Rehman, Raja Waheed Jarral, Khuram Shahzad, Muhammad Shoaib i Hussain Mushtaq, tots ells nascuts al Pakistan. També han detingut a Barcelona Babatunde Abundiade, nascut a Nigèria. A València han detingut Muhammad Ikram, nascut al Pakistan, i Jangeet Singh, nascut a l'Índia.

La policia estatal investiga ara si la xarxa de falsificació desmantellada tenia alguna relació amb l'aportació de documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona