Política

Sànchez-Camacho demana que el president Montilla avanci les eleccions al Parlament

La líder del PPC diu que per primera vegada aspira a ser partit de govern

La presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dissabte que el president de la Generalitat, José Montilla, avanci les eleccions al Parlament i que no deixi passar els tres dies que queden de termini per poder avançar-les.

Sànchez-Camaho ha criticat que el Govern del tripartit només es preocupa de l'Estatut i de la renovació del Tribunal Constitucional, i que Convergència i Unió només es treballa en les plataformes per a les consultes independentistes, que ha considerat "una deriva independentista" de la coalició. Per aquest motiu, Sànchez-Camacho ha afirmat que el Partit Popular és "l'únic partit que no vol la ruptura amb Espanya i que defensa la Constitució".

La presidenta del PPC es mostra convençuda d'aconseguir dos diputats al Parlament de Catalunya per a Lleida i que per primera vegada aspira a ser partit de govern, per poder canviar la Llei d'Educació i modificar el model econòmic.

Camacho afirma que és el partit de futur en lloc d'un tripartit gris i una Convergència i Unió independentista. D'aquesta manera, el Partit Popular vol seguir el canvi fet a Galícia i al País Basc i també aspiren a governar Andalusia. Respecte a la Llei d'educació reclama poder escollir la llengua i les creences religioses dels fills. Camacho ha criticat durament la Llei de l'avortament i acusa a CiU d'ajudar a aprovar-la, i reclama que a Catalunya no es prohibeixi el poder rotular en castellà ni la tauromàquia.

Durant el seu discurs, Camacho, ha explicat que el Partit Popular sempre diu la veritat, al rebés que el partit Socialista i que el president de l'estat, José Luís Rodriguez Zapatero, no s'atreveix a venir a Catalunya per parlar amb José Montilla, i que en canvi el president Popular, Mariano Rajoy, si que és capaç de reunir-se amb el president de la Generalitat per dir-li que van presentar un recurs contra l'Estatut perquè el consideren inconstitucional. Camacho també afirma que Montilla, no té legitimitat per dir que el PP és anticatalà.

Durant el míting de presentació de la candidata del Partit Popular per Lleida al Parlament, Dolors López, la presidenta ha tingut unes paraules de suport al rei d'Espanya per superar l'operació d'un nòdul pulmonar a la que s'ha sotmès a Barcelona.

La candidata per Lleida, Dolors López, ha defensat en el seu discurs, la voluntat d'aconseguir dos diputats al Parlament de Catalunya, la construcció dels túnels de la Bonaigua i de Comiols i impedir tant el transvasament d'aigua de Lleida a Barcelona com la divisió de Lleida en tres vegueries. L'acte de presentació de la candidatura per Lleida del Partit Popular s'ha celebrat a la Canonja de la Seu Vella de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.