Política

Zarra pren avantatge per a albergar el cementeri nuclear

El municipi valencià estaria el primer en la llista dels informes tècnics. Zapatero haurà de prendre una decisió “política”, ja que el Consell ha mostrat el seu rebuig la instal·lació

La localitat valenciana de Zarra (la Vall de Cofrents) és la que més possibilitats tècniques té per a acollir el Magatzem Temporal de Residus Nuclears d'Alta Activitat (ATC). El ministre d'Indústria Miguel Sebastián ho ha comunicat així a totes les autonomies que s'han mostrat disposades a albergar la instal·lació. Però la decisió final serà “política”, ja que ahir es va reunir la comissió interminesterial i l'informe tècnic sobre els huit candidatures seleccionades ja ha sigut estudiat en el consell de Ministres de hui. Això no obstant, l'executiu deZapatero, ha decidit aplaçar la decisió i ha optat per demanar un informe jurídic per a conéixer quin efecte tindria l'oposició o un recurs de l'autonomia de la població seleccionada.

I és que la Generalitat va enviar el passat mes de febrer a Indústria un informe negatiu sobre la instal·lació de l'ATC per la composició geològica del terreny i pel risc sísmic. “El govern espanyol pretén portar-se l'aigua i deixar-nos els residus nuclears. Així no es fan les coses”, ha dit el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino.

A més de Zarra, hi ha altres set localitats que han mostrat la seua voluntat d'albergar l'ATC. Des del PSOE de Castella-la Manxa, s'ha anunciat que l'ATC no anirà al poble de Yebra (Guadalajara) i el president de la Generalitat de Catalunya, també rebutja la instal·lació a Ascó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.