Política

L'ex-secretari general del PSOE de Silla denuncia el frau polític de l'executiva local

Diu que aquest òrgan ha suplantat l'assemblea de militants i s'observa l'intent de Baixauli d'afiliar noves persones afins per tal de tornar a ser candidat

La sorpresa de finals de mes, ha estat la denúncia que l'ex-secretari general del PSPV de Silla, Roman Santos, ha fet dels darrers esdeveniments ocorreguts al si de l'agrupació local. Concretament denuncia un frau i una actitud deshonesta de l'actual executiva local, que implica l'executiva provincial i la nacional. Concretament en la seua denúncia fa un repàs cronològic, des de principis d'any, tractant de demostrar que l'actual executiva ha pres decisions que corresponen a l'assemblea; que en el mes de maig, trenta militants demanaren una assemblea extraordinària per a destituir l'actual executiva, que encara no s'ha celebrat, perquè han anat donant-li llargues; finalment, que tanta demora ha permès a l'executiva afiliar més militants, per a tenir la majoria en l'assemblea.

Malgrat que el tema semblava resolt amb els resultats de l'assemblea ordinària d'octubre, en la qual Baixauli, Santos, els regidors i alguns familiars quedaren en absoluta minoria (19 contra 80), Roman diu que no estan d'acord. Evidentment, Baixauli, com ha fet públic, intenta tornar a ser nominat candidat i ha posat en marxa un mecanisme desesperat, que pot ser molt negatiu, de cara a les properes eleccions. La tàctica emprada és la mateixa que havia adoptat Asunción, respecte del seu competidor Alarte i consisteix a no acceptar els resultats assemblearis i a fer acusacions de manipulacions i de fraus.

Santos ja s'havia significat, quan era secretari general de l'agrupació de Silla, acusant Francesc Romeu de deslleial al partit i de traïdor. Ho féu, repartint un fulls acusatoris a la porta del darrer Congrés del PSOE celebrat a Madrid, al qual Romeu assistia com a delegat, encara que no per part de l'agrupació de Silla. Però especialment, Santos passarà a la història perquè durant el temps que ha estat al front del PSOE local el nombre d'afiliats s'ha reduït a menys de la meitat de l'afiliació tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.