Política

Els anticementiri nuclear perseguiran CiU i el PSC durant tota la campanya

La Coordinadora els recrimina que hagin esborrat del seu programa la renúncia al magatzem

Ahir van aturar un míting de Rubalcaba a Tarragona

La Coordinadora Anti Cementiri Nuclear (CANC) ha irromput en la campanya electoral. Ho va fer ahir, a Tarragona, en un acte del PSC, amb presència del president Montilla i del vicepresident espanyol, Pérez Rubalcaba, i segurament la pròxima aparició serà en un míting de CiU. Els contraris a la ubicació a Ascó del magatzem de residus nuclears van denunciar que cap dels dos principals partits de l'esfera política catalana s'hagin compromès públicament a renunciar a la ubicació de l'MTC a Catalunya i van declarar que els pressionaran en els grans actes de campanya.

Per això, prop d'una cinquantena de contraris al magatzem nuclear es van concentrar ahir a les portes del Palau Firal de Tarragona, on pretenien entregar al ministre un informe en el qual s'expliquen totes les raons que, al seu parer, desaconsellen que el cementiri de residus s'ubiqui a la Ribera d'Ebre. No li van poder donar personalment perquè, a part d'arribar al míting més de mitja hora tard, el contacte directe amb el polític hauria estat impossible per raons de seguretat i de protocol.

Tots menys CiU i el PSC

El missatger va ser el coordinador parlamentari del PSC a Madrid, el reusenc Francesc Vallès, que es va adreçar als responsables de la plataforma per conèixer de prop les seves inquietuds i el contingut del dossier que anava dirigit al govern espanyol. El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, va explicar que “a Pérez Rubalcaba li hem demanat per escrit que el govern rebutgi la candidatura de Catalunya perquè aquí no pot venir ”. El cap visible dels anticementiri va assegurar que intentaran fer “campanya” als actes del PSC i de CiU, amb arguments: “Fins ara, ERC, ICV, Reagrupament i Solidaritat s'han compromès a signar el document de rebuig i fins i tot alguns ho han incorporat al seu programa, però ni CiU ni el PSC no ho han volgut fer”. La decepció de la CANC és notable, i fruit d'això, insten obertament la ciutadania a no votar cap dels partits que “no s'han compromès a rebutjar el cementiri”. Saladié va lamentar que la unitat s'hagi trencat i que “els dos grans partits hagin decidit saltar del vaixell”.

Sensacions negatives

Des de la coordinadora es creu fermament que la candidatura de Zarra “només és una gran cortina de fum” i que, segons Saladié, “l'únic que li queda al govern estatal és negociar la ubicació de l'MTC amb el nou govern de la Generalitat que sortirà després de les eleccions.” Amb els actes i les mobilitzacions, totes pacífiques, que pretenen fer, volen “demostrar que la candidatura d'Ascó ha estat manipulada i inflada, i a Ascó no hi cap”.

Per la seva banda, el cap de llista de CiU per Tarragona, Josep Poblet, en un acte a Valls, va negar les acusacions de la coordinadora, emparant-se en el rebuig que va fer el Parlament de Catalunya. “Allí ja vam expressar el nostre posicionament”.

LA FRASE

Demanem a la gent que no voti als partits que no es comprometin a rebutjar el cementiri
Sergi Saladié
Portaveu de la CANC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.