Política

JORDI SOLÉ CAMARDONS

NÚMERO 14 DE SOLIDARITAT CATALANA PER BARCELONA

“Amb la independència no necessitem els peatges”

Arribo dos minuts abans de l'hora concertada per fer l'entrevista, però Jordi Solé ja m'esperava a la plaça Nova d'Argentona. D'idees clares i to pausat, aquest fill d'Oliana però maresmenc d'adopció em desgrana les propostes electorals del partit que representa: Solidaritat Catalana.

Creu que el seu partit té possibilitats d'obtenir representació parlamentària?

Per mi segur que sí. Ho diuen la majoria de les enquestes. Hi ha enquestes internes que ens donen entre sis i deu diputats. Crec que assolirem l'objectiu de tenir grup parlamentari, tot i que s'haurà de lluitar molt.

Quin programa ofereixen?

Són tres compromisos: proclamar la independència de Catalunya en la propera legislatura i si cal convocar un referèndum per ratificar-ho. A més, també hi ha el compromís de no entrar en cap govern que no vulgui proclamar la independència, tot i que no farem una oposició radical. El tercer compromís és impedir la reedició d'un govern tripartit.

Quines són les propostes per al Maresme?

Les idees per a aquesta comarca són les mateixes que per a qualsevol altra comarca del país. Primer necessitem els 22.000 milions d'euros que l'Estat ens roba, i a partir d'aquí es podran fer moltes polítiques.

Doncs quins dèficits té la comarca?

És clar que s'hauria de trobar una solució definitiva i com cal en el tema de la pèrdua constant de sorra de les platges. Hi ha moltes propostes que diuen coses diferents. Primer ens hauríem de gastar uns diners per fer un estudi ben fet sobre aquesta problemàtica. El que segur que no es pot fer és anar reomplint les platges perquè això és llençar els diners.

Un dels temes clau per a la comarca és la mobilitat. Què en pensa de la futura ronda del Maresme?

Penso que cal trobar una solució a les cues constants que hi ha a les entrades de Mataró. Aquí, però, s'hauria de fer una anàlisi més profunda sobre el model de desenvolupament que es va crear quan es van fer les grans superfícies, els cinemes, etc. sense pensar que s'havien de fer uns accessos correctes. El gran mal ve d'aquí. La solució proposada no trencarà les cues i només servirà per allargar l'autopista de peatge.

I dels peatges de la comarca, què en fem?

Amb els milions que tindrem amb la independència de Catalunya no necessitarem per a res els peatges! S'han d'eliminar tots els peatges de Catalunya i així poder ser un país normal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.