Política

Herrera crida a una “revolució verda” en energia

Els ecosocialistes volen millorar un 30% l'eficiència, reduir un 30% els residus i augmentar un 25% l'ús de les renovables

Calculen que el desenvolupament d'una política industrial lligada a aquest sector podria generar 40.000 llocs de treball

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha cridat a iniciar una “revolució verda” amb l'objectiu que a Catalunya es millori un 30% l'eficiència i l'estalvi d'energia, es redueixi un 30% els residus i augmenti un 25% l'ús d'energies renovables per a l'any 2020. “El repte del futur és el repte energètic. Quan d'aquí a uns anys pugi el preu del carburant, haurem de veure si hem fet els deures”, ha sentenciat Herrera, que ha recordat que Catalunya està per sota dels nivells de la UE i l'Estat en energies renovables. També ha calculat que el desenvolupament d'una política industrial lligada a aquest sector podria generar 40.000 llocs de treball i superar la dependència del petroli.

El candidat d'ICV-EUiA ha posat d'exemple que “els governs de CiU van deixar una potència eòlica instal·lada de 90 MW, els dos governs d'esquerres hem arribat als 900 MW i el nostre objectiu és assolir els 3.500 MW”, el límit que permeten les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) que va marcar la Generalitat per als parcs eòlics.

Durant un acte al parc eòlic de Rubió, a l'Anoia, Herrera, que ha reconegut que Catalunya no és líder pel que fa a energies renovables en comparació a altres zones de l'Estat, ha tornat a proposar la creació “d'un operador energètic catalana amb participació público-privada”.

El candidat ecosocialista ha plantejat també noves estratègies pel que fa a l'energia solar, la biomassa, la creació de noves centrals de producció elèctrica i ha posat l'exemple de Dinamarca. “Avui a una central de cicle combinat, de cada tres unitats energètiques, només una es transforma en electricitat. Volem centres de cogeneració que, a part d'electricitat, generin calor per als barris on estiguin ubicades. A més, això ens ajudarà a gestionar millor els nostres boscos gràcies a l'extracció de biomassa”, ha explicat.

Herrera ha conclòs dient que “tot això implica una estratègia d'inversió en R+D, en què també s'impulsi el vehicle elèctric i amb una nova xarxa de distribució d'electricitat per a vehicles. Volem impulsar punts de recàrrega en les poblacions de més de 10.000 habitants'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona