El consell assessor de la Corporació rebutja el cara a cara
Els 21 membres que assessoren la CCMA en matèria de continguts i programació diuen que Catalunya no és “bipartidista”
Veu “inacceptable” marginar els partits més petits
El consell assessor de continguts i programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rebutjat l'emissió per TV3 i Catalunya Ràdio d'un cara a cara entre els candidats a la presidència de la Generalitat Artur Mas i José Montilla perquè “el bipartidisme no es correspon a la realitat de Catalunya”, segons informa l'organisme en un comunicat.
“En moltes ocasions el paper de les forces minoritàries es decisiva per a l'elecció de la presidència de la Generalitat i de la composició del govern”, ha remarcat l'organisme assessor de la Corporació.
El consell assessor de la CCMA està integrat, segons s'explica a la web de la Corporació, vint-i-un membres, elegits pel Parlament per majoria de dos terços, “entre persones de prestigi reconegut, els quals representen la pluralitat de la societat catalana”. Els 21 membres assessoren la Corporació “en matèria de programació i de continguts”. Entre els seus membres hi ha Rosa Maria Calaf, Enric Homs, Fèlix Riera o Valentín Villagrasa.
Segons remarca el comunicat, el consell assessor és inacceptable la celebració de debats cara a cara entre les principal forces polítiques “marginant” la resta de partits, ja que es trenca el criteri d'equitat i fa oblidar que es tracta d'unes eleccions parlamentàries i no d'unes presidencials.
“Un debat d'aquestes característiques no s'ha donat mai a la televisió pública catalana”, ha recordat l'organisme assessor de la CCMA, manifestant així el seu desacord amb el consell de govern de la Corporació per la cobertura de les eleccions catalanes.
El CCMA ha criticat anteriorment els blocs electorals que no deixen ni una “mínima igualtat d'oportunitats” als partits extraparlamentaris, i ha considerat que el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) hauria de tenir “capacitat executiva immediata” per garantir el pluralisme en la cobertura de les eleccions.