Política

La fiscal rebaixa la petició de pena per a Aparici

El juí contra el vicepresident de la Diputació de Castelló, Vicent Aparici, per presumptes vessaments tòxics en un abocador de la Vall d'Uixó queda vist per a sentència

La segona i última sessió del juí contra el vicepresident segon de la Diputació de Castelló, Vicent Aparici, per autoritzar el vessament de residus tòxics en l'abocador del barranc del Garrut quan era alcalde de la Vall d'Uixó ha conclòs amb la rebaixa de la petició de pena per part de la fiscal del cas per al principal acusat.

Si inicialment la fiscal va demanar set anys de presó per a Aparici, ara n'ha demanat quatre i mig. També ha rebaixat a set anys la petició d'inhabilitació per a càrrec públic, després d'introduir un atenuant de dilacions indegudes. Per la seua banda, la defensa ha continuat reclamant la lliure absolució del vicepresident de la Diputació de Castelló.

El cas ha quedat vist per a sentència després de la declaració d'un perit judicial i un enginyer de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, que han manifestat que a l'abocador no hi havia cap tipus de control ni mesures per a evitar residus de qualsevol tipus i que estava sense legalitzar. Un altre perit contractat per Aparici i el consistori ha manifestat que els terrenys eren impermeables i que no es van produir vesaments tòxics de rellevància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.