Política

POLÍTICA

Els caps de llista de Lleida cremen els últims cartutxos

El debat de Lleida Televisió tanca la campanya a Ponent amb les infraestructures, la pagesia i la llengua com a temes més polèmics

Lleida TV, l'emissora del Grup Segre, va emetre ahir al vespre el darrer debat de la campanya entre els caps de llista lleidatans de les principals formacions polítiques, tancant una sèrie de debats iniciada a La Manyana TV en el moment d'arrencada de la campanya. El debat d'ahir va estar en la línia de la campanya: Albert Batalla (CiU), a qui les enquestes situen en una situació de guanyar més diputats, va tornar a situar-se a la defensiva, intentant no cometre errors i limitant-se a explicar les propostes del seu grup sense polemitzar amb els rivals. Tot i que, en alguna de les ocasions en què el van buscar, aquest cop el van trobar. Joaquim Llena (PSC) va aconseguir treure'l de polleguera quan, discutint sobre el finançament que ha fet el govern tripartit en els territoris fora de l'àrea metropolitana, va acusar a Batalla de no trepitjar el territori i limitar-se a exhibir estadístiques del web del departament d'Economia. Llena i Carmel Mòdol (ERC) van acusar el candidat de CiU de menysprear les realitzacions fetes pel dos darrers govern, especialment l'aeroport i el Segarra-Garrigues però també les inversions i ajudes als municipis, en contraposició a la falta d'inversions a Lleida durant els governs de CiU. Batalla, en canvi, va dir que les xifres “cantaven” i que, amb el tripartit, el pressupost de la Generalitat s'havia doblat però en canvi la inversió a Lleida no ho havia fet.

El Segarra-Garrigues i les zones ZEPA també va ser objecte d'un debat acalorat entre els candidats. Batalla i Dolors López (PP) van fer pinya a l'hora de criticar la gestió del govern amb les zones d'exclusió de regadius, mentre que Francesc Pané (ICV), Llena i Mòdol defensaven l'esforç del govern per construir el canal i per sortejar unes sancions de la UE obligades, van dir, per la gestió de CiU a l'hora de tramitar el projecte.

Quant als assumptes lingüístics, Dolors López (PP) es va quedar sola defensant la necessitat de fer passos enrere en matèria de normalització lingüística, i va trobar amb el republicà Carmel Mòdol un dels rivals més combatius respecte aquestes qüestions.

Mòdol també va buscar Batalla acusant a CiU de no comprometre's en el camí cap a la plena sobirania de Catalunya, que ERC vol fer a través d'un referèndum, mentre que Batalla va defensar la conveniència de buscar primer el concert econòmic amb el suport de tota la societat catalana. Llena va aprofitar per presentar el PSC com el partit que garanteix l'estabilitat institucional, mentre que Dolors López va posar el PP a la disposició dels que volen combatre les “aventures independentistes”. Francesc Pané es va mantenir en tot moment al marge de les picabaralles, mantenint el to pedagògic que ha tingut tota la campanya.

El debat el va moderar el director del Grup Segre, Juan Cal. El periodista lleidatà va iniciar el debat amb unes preguntes incòmodes per a cada un dels candidats “per trencar el gel” (a Llena si es penedia d'haver dit “gilipolles” a CiU, a Dolors López si el PP estava lluitant vots amb Ciutadans i PxC) i va intentar mantenir un cert ritme àgil al debat promovent les intervencions curtes i les rèpliques immediates entre candidats.

Durant la campanya els caps de llista s'han vists les cares, a més de les dos televisions locals de Lleida, a TV3, a Catalunya Ràdio, en un debat convocat pel Col·legi de Periodistes que van retransmetre diverses emissores de ràdio privades, i en un cara a cara entre Batalla i Llena que va organitzar la Cadena SER a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.