Política

El PSC treu a Santa Coloma el pitjor resultat de la història

Els socialistes es mantenen com a primera força política a la ciutat, però perden 12 punts i més de 4.000 vots

CiU retalla distàncies i li falten 10 punts per igualar el PSC

Ni Santa Coloma, un dels feus socialistes de l'àrea metropolitana, ha pogut neutralitzar l'hegemonia convergent de diumenge. El PSC ha resistit i ha aconseguit mantenir-se com a primera força política a la ciutat, però molt lluny del 44% de suport que va obtenir fa quatre anys –ha tret el 31,85% i 4.000 vots menys–, i és seguit per CiU, que ha aconseguit retallar la distància amb els socialistes, dels quals els separen 10 punts. Convergència, que ha obtingut 8.730 paperetes i un 21,86% de suport, només ha guanyat en vots al barri de Riera Alta, però ha rendibilitzat el seu suport al Centre –li faltaven 55 vots per igualar el PSC– i ha plantat cara als socialistes a Safaretjos –la diferència entre el dos és només de 9 vots–. A la resta de barris, CiU ha estat la segona força política, excepte al Fondo, Santa Rosa, Les Oliveres i can Franquesa, on l'ha superat el PP. Els populars també han augmentat el suport, del 13,21% al 17,18%, i són la tercera força a la ciutat en aquests comicis, per damunt d'ICV-EUiA, que manté els resultats de fa quatre anys. L'entrada preocupant l'ha protagonitzat el partit d'Anglada, PxC, que ha obtingut 1.372 vots i un 3,43% de suport, situant-se per sobre d'ERC, que a la ciutat ha perdut 1.200 vots. També per damunt d'Esquerra s'ha situat Ciutadans, amb el mateix suport que en els comicis del 2006 (un 4,87%).

Cara i creu

Tot i la victòria, la sensació de decepció, fins i tot de fracàs, va ser evident al rostre dels pocs militants del PSC que diumenge van voler seguir els resultats a la seu de l'agrupació local. En l'ambient, planejava la por a un possible vot de càstig motivat per l'escàndol Pretòria, però l'anàlisi que fa el PSC és que, com a tot arreu, ha estat el tripartit qui ha passat factura. “La davallada és similar als municipis del voltant”, deia el primer secretari, Antonio Carmona, diumenge. Carmona va seguir des del seu despatx l'escrutini que, al final, va deixar un titular insòlit a la ciutat: els del 28-N són el pitjors resultats obtinguts pel PSC en totes les eleccions celebrades durant l'etapa democràtica. La festa es va viure a les seus de CiU i el PP, on desenes de simpatitzats celebraven els resultats. Fins i tot, vinguts de fora. I és que el PP va desembarcar a Santa Coloma tres busos plens de persones per fer d'interventors als col·legis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.