Política

Felip Puig i Godes

Conseller d'Interior

Una guineu a Palau

Felip Puig és un polític astut, que ha sobreviscut prop del ‘pinyol' sense formar-ne part

Aquest és el tercer cop que ocuparà una conselleria

Felip Puig i Godes, nascut a Barcelona l'octubre de 1958, té de la guineu l'astúcia i totes les característiques pròpies de qui és un animal polític. Com la guineu, sota un pelatge suau de fina ironia s'hi amaga un polític de raça, dur i combatiu, però que també plora al final d'una pel·lícula assegut al cinema.

Si alguna qualitat no té en comú amb l'animal és la traïdoria. Més aviat el seu defecte, expliquen els que millor el coneixen, és que sempre va de cara, que no li agrada l'adulació, i això fa que els seus companys de rang polític no el vegin una presa fàcil.

Puig és més aviat un outsider, poc preocupat de conrear famílies polítiques, però prou hàbil per haver sabut guanyar-se la militància del carrer, que és la que li ha donat força, convertint-lo en un dels polítics amb més vots en els diversos congressos de Convergència. Mentre altres es preocupaven per ser i fer la cort, ell era a Capafons o a Collbató fent-la petar amb una desena escassa de militants o jugant a petanca.

De l'occità joc dels peus junts ha après a no moure's del lloc quan les aigües baixaven remogudes, i a tenir prou habilitat per situar-se ben a prop de la pilota petita sobre la que històricament ha pivotat el joc de Convergència, sense que ningú el pogués fer fora i allunyant, quan ha convingut, pilotes que van sortir rebotades com Pujals.

Coneix com ningú les regles del joc, cosa que l'ha permès estar a tocar del pinyol però mantenint la pròpia textura; viure tots els debats successoris i, fins i tot, participar-ne en la tutela. Més encara, reconduir amb l'ungit unes relacions que han anat de la tibantor a una confiança que no és, però, encara la que ell voldria.

Bon jugador de tennis, esport que practica assíduament, ha tornat totes les pilotes que li han etzibat des d'Unió, a qui no ofereix l'exquisit tracte que dispensa a la pròpia militància.

Sobiranista convençut, repeteix per tercer cop com a conseller, lluny de les pedres i de les esquitxades que provoquen quan algú les llença a segons quin bassal, ni que visquem a l'oasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona