Política

Sorprenent candidat del PP a Silla

Finalment, el Partit Popular ha trobat un candidat a l'alcaldia en el jove Serafí Simeón, funcionari municipal i administratiu del Consell Agrari; també és president de la penya taurina Caixaes, que s'encarrega cada any d'organitzar la setmana de bous d'estiu i el bou de Sant Sebastià.

La nominació ha estat sorprenent, perquè Serafí no entrava en cap de les quinieles que circulaven per la ciutat, alimentades pel fet de ser el partit que més ha tardat a decidir el seu candidat, cosa que dóna la raó als qui suggerien que hi havia serioses dificultats, per la negativa a acceptar la responsabilitat d'unes eleccions que el PP no té massa seguretat a guanyar-les.

Aquest era el cas de Natxo Ventura, sense cap dubte el candidat més preparat, ja que és Director General de Pressupostos de la Generalitat; Ventura ja havia desestimat la seua candidatura, des del primer moment. Però tampoc no ha acceptat el professor de biologia Alfons Benaches, amb qui les negociacions han estat llargues i semblava que finalment seria el cap de llista. Així que, pràcticament de sobte, ha saltat el nom: Serafí Simeon.

En la llista sabem que hi ha gent nova, que s'estrena en aquestes eleccions, a més del candidat. La part més sorprenent és que Isidro Prieto, que és el president local, i del qual ja s'havia comentat que el seu interès no va més enllà d'obtenir l'acta de regidor, ocupa el lloc setè. Com l'objectiu de Prieto és continuar essent diputat provincial, aquest lloc no és el més segur per a aconseguir-ho, precisament, perquè és el sostre dels resultats que esperen obtenir els populars: set regidors.

Segons les prospeccions del PP, els resultats electorals fan abaixar als socialistes (de vuit passen a set, com a resultat de la crisi baixaulista) i els populars apugen (de sis, passen a set). Els tres regidors restants, se'ls han de repartir entre el Bloc, els Verds, Espanya 2000, EU, UV i Machancoses. Evidentment, en els càlculs populars no compten fets importants en la vida política local, com la possible incidència del trànsfuga Machancoses entre els populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona
Política

Berni Álvarez, el nou conseller d’Esports, s’acomiada de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona
Estats Units

L’‘entrenador Walz’ accepta la nominació demòcrata a vicepresident dels EUA

barcelona
política

Els Mossos admeten errors en el dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona