Política

Què farà vosté si és elegit alcalde de Silla?

LA PLACETA DEL RACÓ

«Si vosté és elegit alcalde, què pensa fer amb els famosos casals fallers?» Aquesta és la pregunta que es fan els ciutadans, que en el seu moment protestaren per la decisió de l'alcalde de destinar diners públics (del Pla Zapatero) i espais també públics (parcs de l'Estació, l'Alteró i les Eres) a fer uns casals privats, per a les agrupacions falleres. Ara, a punt d'acabar la legislatura i a la vista del fracàs més absolut d'aquests projectes, i a punt de deixar Baixauli l'alcaldia, la gent es pregunta: què farà el nou ajuntament que isca de les eleccions?

L'herència que rebrà el nou consistori és terrible, perquè hauran de decidir: si continuen les construccions, que estan a meitat fer i per a les quals no hi ha diners ni pressupost; si modifiquen els projectes i destinen les construccions a altres finalitats, i en aquest cas també tindran el problema de no disposar ni de diners ni de pressupost; si tomben a terra el que s'ha fet, i en aquest cas hauran de buscar la manera pressupostària de fer-ho. La situació és així de terrible.

La ciutadania haurà d'opinar, inclosos els que ja ho feren en el seu moment oposant-se a aquella absurda alcaldada de Baixauli. I els polítics hauran de decidir. Per això la gent troba interessant conèixer el que pensa fer cada candidat i, com encara no s'han pronunciat, especulen en tots els sentits. Què faran els socialistes, que s'han desmarcat de Baixauli fins al punt de fer-lo fora de les llistes? Què faran els populars, que tot ho regalen, perquè ells no ho paguen, sinó el poble? Que faran els nacionalistes, que tant s'han significat en contra d'aquests casals? I els verds, que han dut el tema als tribunals?

Mentre els polítics s'ho pensen, els contertulians d'un cenacle «polític», que es reuneix mensualment a sopar i a analitzar la situació local, coincidien en la seua darrera convocatòria, en què s'han d'enderrocar. És el que opinen, també, molts ciutadans, especialment els qui no són fallers; entre els centenars de fallers i falleres de Silla, on hi ha sis comissions, estan més dividits: hi ha fallers a favor i fallers en contra; fins i tot entre els membres de les tres comissions privilegiades, hi ha qui no ha vist bé, mai, aquests projectes.

Algun polític s'ha pronunciat, encara en veu baixa, a favor del reciclatge de de les construccions, o siga per resignar-se a acceptar els fets consumats i replantejar-se el destí dels edificis en construcció. Per exemple, proposant que el casal del parc de l'Estació es desmantelle, deixant sols la teulada i els pilars i convertint-lo en un umbracle integrat en el jardí. El del parc de l'Alteró, destinant-lo a una llar de la tercera edat, o un parvulari, etc., segons decidira el veïnat. Finalment, destinar el del parc de les Eres a alguna funció social o municipal.

I les falles, que ja s'havien fet a la idea de tenir uns casals nous de trinca i de franc, què diran? Doncs, segons aquest polític, que no ens autoritza a identificar-lo, pensa que caldrà cercar una solució, com han fet en altres pobles, que no siga l'estrambòtica que havia posat en marxa Baixauli, perquè gratis no pot fer-se res. Queda pendent el tema del Casal Multifuncional, que començà el quadripartit i que paralitzà l'actual govern. Aquest és un altre tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll