Política

Què cobrarà vosté si és elegit alcalde de Silla?

LA PLACETA DEL RACÓ

Com Silla és una ciutat que no arriba als 20.000 habitants i ha tingut durant aquests darrers quatre anys un dels alcaldes millors pagats de tot l'Estat (60.000 euros a l'any), és natural que hi haja interès a saber què pensen cobrar els candidats que es presenten a les eleccions. Naturalment, l'interés també és saber que han de cobrar els regidors o regidores que s'alliberen, o semi alliberen.

De moment, l'únic partit que ha manifestat públicament el que pensa fer és el BLOC (segons informaren a'Infobloc, de desembre passat). Sense cap dubte, els nacionalistes ho han fet perquè han criticat, més que ningú, els elevadíssims sous de l'alcalde, de Vedreño, de Lara, de Roser i de Benaches... La resta de partits, o no ho han criticat tant, o ho han fet amb la boca més xicoteta; els Verds, per la seua banda, han callat, ja que a fi de comptes les assignacions en qüestió s'aprovaren gràcies al seu vot.

A banda que no sols es tracta, segons el Bloc, d'ajustar els jornals de l'alcalde i dels regidors a les xifres més raonables que aconsella la Federació de Municipis i Províncies, perquè també s'han manifestat en contra dels extraordinaris sous d'alguns «contractats a dit», tan innecessaris com el super-gerent Manolo Olmo i el seu equip, o l'arquitecte de matute Sandro, també amb el seu equip, i altres. Però d'aquest tema copsarem l'opinió dels partits en una propera crònica.

Tornant al cas dels sous de l'alcalde i dels regidors, la proposta que féu pública en desembre passat el BLOC és de rebaixar-los a 45.000 i a 33.000 euros, respectivament, en lloc dels 60.000 i 40.000 actuals. La proposta dels nacionalistes, comptant amb la supressió del super-gerent, estalviaria, en sols una legislatura, 428.000 euros, o siga més de 70 milions de les antigues pessetes.

Anirem posant a disposició dels nostres lectors i internautes les propostes que vagen fent la resta dels partits. De moment, el PP, que acaba de treure el seu «Silla@ctual», el segon en quatre anys, sols avança que si governa ho farà «amb austeritat i controlant la despesa pública», que és una promesa inconcreta, perquè encara no diuen què cobrarà l'alcalde popular, si és elegit, mentre que són públics els sous que cobren els seus alcaldes, que també són sous «de torero», iguals o encara millors que el de Baixauli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll