Política

Una guia per a perdre el cap

LA PLACETA DEL RACÓ

El famós projecte de voler convertir Silla en una ciutat turística per decret d'alcaldia, sembla que tira endavant i alguns funcionaris estant treballant en això. Especialment els qui més temps dediquen són el tècnic de medi ambient, Villalba, i la tècnica de promoció, Empar Cuñat, que, per altra part, són els qui tallen l'abadejo. Encara que tenen el temps en contra i que, en qualsevol cas, el seu cap i amic Baixauli ja no tornarà a ser alcalde, ells van arreant.

Un dels instruments que consideren clau, perquè el projecte funcione, és la famosa Guia de Silla, de la qual ja hem escrit alguna cosa. Criticada pels erudits locals, que veuen com els seus treballs, pels quals no han cobrat mai ni un euro, han estat abduïts per un senyor foraster i amic de l'alcalde, que cobrarà una barbaritat, una de les coses que més preocupava era la possibilitat que fora cert que la guia l'editava la Universitat de València. Feliçment ja se sap que al Servei de Publicacions no saben res i que, per tant, tot era un somni de Baixauli, Tortosa i Villalba (a no ser que, per despistar, la Universitat implicada siga la Politècnica, o alguna altra). Tampoc hi ha pressupost per a la guia, ni per a la cartografia que l'acompanya, però això no és cap obstacle per a Baixauli i Villalba.

De manera que hi ha expectació per saber com acabarà aquesta història descabestrada, si hi haurà guia o no i si, en cas que s'edite, si servirà per a visitar Silla o per a perdre's pel terme. Si la guia, que comença en l'estació de la Renfe, aconsella visitar el parc, els visitants es trobaran amb un casal faller inacabat i denunciat al jutjat; continuant, una Nau de la Cultura a meitat fer; unes termes romanes sepultades; un saló de plens infranquejable; una església declarada en ruïnes pel mateix alcalde i desatesa pel mateix retor; uns carrers intransitables; uns carrils-bici inacabats; un Port a fosques, sense serveis de cap tipus; unes excavacions romanes encara no visitables; uns camins rurals no senyalitzats; etcètera. O siga, una Silla ideal per a presentar una Guia per a no perdre's o per a no perdre el cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll