Política

santa susanna

CDC assegura que la marxa de Monreal els ha “descol·locat”

La direcció comarcal se sent “decebuda” perquè l'alcalde de Santa Susanna va decidir filtrar a la premsa que marxava i assegura que ha de resoldre el relleu abans de mitjan del mes de març

“L'anunci públic de Josep Monreal als mitjans de comunicació ens ha descol·locat i ens ha decebut. Les formes no han estat les correctes”. El president de CDC al Maresme, Xavier Badia, va explicar ahir que la decisió de l'alcalde de Santa Susanna de retirar-se de la política local i, per tant, de rebutjar a anar com a cap de llista per CiU a les eleccions municipals col·loca el partit en una “situació complicada”. “Monreal ens havia fet partícip dels seus dubtes a repetir com a candidat, però era conscient que la nostra formació li feia costat i no s'havia pres cap decisió definitiva”, apunta el president, que recorda que la setmana vinent hi havia acordada una reunió entre l'alcalde i diferents representants convergents al Parlament “per acabar de definir la candidatura” local.

Valorar el relleu

Badia es mostra caut a l'hora de valorar si el relleu de Josep Monreal al capdavant de la llista de CiU a Santa Susanna passa inexorablement per recuperar l'exalcalde Joan Campolier, que també és el president local de CDC a Santa Susanna. “Hem de pair la nova situació, reflexionar-hi, prendre una decisió i malauradament tenim uns terminis molt concrets per resoldre-ho, però a dia d'avui no hi ha cap candidat triat al municipi”, comenta. El president comarcal confirma, però, que hi havia hagut converses entre Josep Monreal i Joan Campolier sobre la possibilitat d'anar plegats en una mateixa candidatura. “CDC és molt curosa a l'hora de respectar les decisions que e s prenent en l'àmbit local i, en aquest sentit, si les dues persones arribaven a un acord nosaltres ho hauríem respectat”, diu.

Abans del 15 de març

Tot i això, aquest hipotètic acord no va acabar mai de fructificar, possiblement per discrepàncies a l'hora d'acceptar quin lloc ocupava cada un. Xavier Badia assegura, però, que la federació nacionalista “presentarà llista a tots els pobles del Maresme”. El president esvaeix així el dubte sobre si la formació renunciaria a tenir candidatura en cas que no es tanqués un pacte amb Campolier i aquest decidís presentar una llista alternativa. “Abans del 15 de març hem de tenir-ho tot tancat i no serà fàcil, perquè aquesta vegada ens caldrà una estratègia correcta de campanya perquè el ciutadà sàpiga diferenciar que l'alcalde i l'alcaldable no són la mateixa persona”.

LA FRASE

Hem de pair la nova situació de Santa Susanna, reflexionar-hi i prendre una decisió
XAVIER BADIA
PRESIDENT COMARCAL DE cdc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.