Política

argentona

La gran coalició de forces progressistes queda en no-res

Només SI i ERC uniran candidatures, mentre que l'Entesa i la CUP presenten caps de llista propis

El que havia de ser una gran coalició de forces progressistes i independentistes a Argentona ha quedat finalment en no-res. I és que després de setmanes de converses entre l'Entesa, la CUP, ERC i Solidaritat (SI), finalment només les dues darreres formacions polítiques uniran forces per presentar-se conjuntament a les eleccions del maig. A més, ho faran amb el nom d'una nova formació batejada com Argentcat, i amb un cap de llista, Pere Mora, que prové de les files de SI.

“Per nosaltres, era fonamental que hi hagués una regeneració política per fer la coalició”, va justificar Mora, que va afegir que “finalment va ser l'assemblea la que va desestimar seguir endavant amb la proposta”. Mora va voler destacar que “a Argentcat estan en condicions d'igualtat les dues forces que la integren”. I és que en aquest sentit el número dos de la llista serà l'actual regidor que ERC té al consistori argentoní, Manel Pérez. De la mateixa manera, el cap de llista independentista va assegurar que “amb aquesta aposta s'han de mirar de treure uns quatre regidors”.

Per la seva banda, l'Entesa concorrerà als comicis argentonins amb una cara nova al capdavant. Àngel Puigvoltà, que va reconèixer que l'acord no es va poder materialitzar “perquè no hi va haver entesa a l'hora de fer les llistes i escollir els noms”. Tot i això, el candidat va assegurar afrontar el repte “amb molta il·lusió”. Puigvoltà va explicar que la llista de l'Entesa integrarà noms del passat però també cares noves, i es va marcar la fita de superar els tres edils que ara té la formació a l'Ajuntament.

D'altra banda, la CUP presentarà el jove Eudald Calvo com a candidat. “Ha faltat una mica de temps per poder madurar la coalició”, va explicar el jove, que es va mostrar confiat que la seva opció política pot entrar a formar part del nou consistori.

Separats però amb temes comuns

Tot i presentar-se per separat, les tres forces porten als seus programes electorals propostes que, en certa manera, van en la mateixa direcció. I és que temes com ara desencallar el projecte de Can Doro, fer un nou POUM i incidir en les polítiques socials per superar els temps de crisi seran alguns dels eixos bàsics de les tres propostes electorals. A més, pel que fa a Can Doro, les tres forces es van mostrar partidàries de mirar d'abordar el projecte “amb el màxim consens possible per part de tothom”. D'altra banda, els tres candidats també van coincidir a afirmar que el fet de no haver pogut arribar a un acord per fer la gran coalició “ha estat una llàstima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.