Política

Tenim ganes de marxa

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

El fet d'haver-nos trobat amb la plaça ocupada, i els bars, durant tota la setmana pels fallers (traques i música i sarau a manta), no ens ha fet desistir de les nostres tertúlies, encara que ens hem vist obligats a parlar una mica més fort, però eufòrics especialment per l'èxit d'Albert Forner i de Rafa Montesinos en la sèrie “Senyor Retor”. La llàstima és que siga de Canal 9, que no puc resistir, diu algú. Comprovem que, pràcticament, cap membre del col·lectiu connecta aquest canal. És que és una injúria, continua el contertulià que ha tret el tema, i tots estem d'acord. Si es creà per a potenciar el valencià, perquè quasi tot ho fan en castellà? Ideològicament coincidim que no hi ha cap televisió més manipuladora ni tendenciosa que Canal 9 i que, de cara a les eleccions, encara serà pitjor.

Algú explica que, malgrat que les enquestes donen els populars com a guanyadors, no s'acaben de refiar i temen com els podran afectar els casos de corrupció que han protagonitzat i que seran jutjats precisament a partir d'ara. Segons el video de Pedro J. Ramírez (el Mundo) que tots hem vist per internet, això dels vestits de Camps és pecatta minuta, en comparació amb el que està eixint i el que eixirà, però Rajoy s'ha hagut d'empassar el marró de Camps, encara que no volia. Si ho diu aquest famós pardal periodista del PP, serà veritat.

Comentem que la campanya electoral ja ha començat. Els socialistes ja van, seguint la tàctica tradicional dels partits grossos, regalant-ho tot; com feia Baixauli. Als bars els han promès que obriran les terrasses al carrer tot l'any, pagant una quarta part de les ordenances, perquè la gent fume, en contra de la política antitabaquista de la seua ministra Pajín. Aleshores, a algú se li acudeix que podrien presentar la Pajín, per a succeir Zapatero, en lloc del pelat de Rubalcaba.

Com passa sovint, apareix el tema Francesc Romeu que, per cert, té molts simpatitzats en el nostre col·lectiu. L'haurem d'invitar algun dia i fer-nos-en una amb ell. Però, com és més divertit comentar la darrera genialitat d'Asunción i Baixauli, comencen els comentaris de sempre: són les seues fantasies, diu algú; sembla que viatgen pels núvols; potser és que viatgen; qui té fam somia rotllos...

Algú comenta que l'Estellaor està molt molest amb Empar Saragossà, perquè ha dit que ell és l'autor intel·lectual de la nominació de Serafín. Doncs, sentència algú, es molesta per res, perquè hauria d'estar orgullós d'haver fet una proposta que ha tret de l'impasse a Isidro i Primo, que no aconseguien trobar un candidat. Alapont vol assegurar el millor tracte possible al camp, ja que és un líder i se sent molt responsable, diu qui el coneix molt bé.

Pel que fa al Bloc coincidim que ha estat un èxit la idea de la bunyolada benèfica per al menjador social de la parròquia de Sant Roc. Se veu la presència d'Anna Perpinya, que va la tercera de la llista. També es comenta i es compara l'actitud d'uns i d'altres respecte d'aquest menjador, perquè mentre els populars assistiren tots en fila a la missa inaugural, els nacionalistes han preferit arromangar-se, posar-se a treballar i donar els beneficis. Els retors ho han vist molt clar, perquè ho han explicat en les misses, segons explica l'únic membre creient i practicant del col·lectiu...

Concloem que estem preocupats, perquè el nou govern municipal, que serà el resultat d'algun pacte, ja que cap partit aconseguirà la majoria absoluta, haurà d'afrontar no sols la situació de crisi general, sinó especialment la que s'ha generat a Silla, com a conseqüència dels fatídics darrers quatre anys de Baixauli. Acordem que hem de batejar aquest període: el quadrienni perdut, el quadrienni frustrat, el quadrienni gris...? Finalment com coincidim en què el col·lectiu tenim ganes de marxa, continuarem parlant-ne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll