Política

Silla no ha inaugurat res del que s'havia previst

La llista de projectes fallits durant la legislatura és aclaparadora i abracen des d'una gran obra fins la instal·lació d'un ascensor

Silla no ha celebrat cap de les inauguracions que s'havien promès i que justificaven de bestreta els sous de l'alcalde (60.000 euros) i regidors i la col·locació a dit d'una sèrie de tècnics nous, tan innecessaris en el seu moment, com infructuosos a la vista dels resultats, però que es contractaven per a dur endavant un ambiciós pla que havia d'immortalitzar la legislatura.

La llista de projectes fallits és aclaparadora i, per ordre alfabètic, són aquests: arxiu municipal; ascensors per a tot el Parc de sant Roc; bassa de contenció de la zona nord; carrer de Sant Josep; carrils bici, especialment el del camí del Port; col·legi Desemparats; escola municipal de futbol; espadanya de l'Església; evacuació de pluvials; gran aparcament de l'avinguda d'Alacant; institut Enric Valor; Multifuncional; Museu i jaciments arqueològics; Nau de la Cultura; plaça d'Espanya-Reis Catòlics; Port; Silla Turística; tres casals fallers; vivendes socials...

Tots aquests projectes són a càrrec de diverses subvencions i ajudes de l'Estat, de l'autonomia, de la Diputació, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i del mateix ajuntament, però l'estat d'execució de cadascun d'ells es variable i van des dels que encara no han començat, als que s'han quedat a mitges, fins als que els falta rematar, i sempre perquè o no han tingut pressupost o s'han quedat curts. Crida especialment l'atenció que s'ha anunciat la paralització de les obres d'un punt tan neuràlgic com és la plaça d'Espanya i l'avinguda Reis Catòlics.

L'empresa que executa aquest projecte, que forma part del més ambiciós d'evacuació de pluvials en tota la ciutat que deixà en marxa el quadripartit, diu que no cobra i per això atura les obres i vol repensar-se si les continua o no. La situació és tan crítica que la regidora d'Obres, Lara Zaragozà, disculpa l'ajuntament i responsabilitza el Consell. El Consell diu que no paga perquè s'ha multiplicat per tres el projecte licitat i no diu els motius del modificat inicial. El veïnat està enutjat i patint una situació que troben injusta. Per acabar-ho d'arreglar ha desaparegut la plantació d'arbres de la plaça, que s'han substituït per ciment.

Aquest és un bon exemple de desorganització, perquè si al llarg del temps d'execució els veïns han denunciat que l'Ajuntament s'havia desentès de les obres, com a mínim de vigilar les obres, per tal d'evitar-los molèsties i contratemps, el fet d'inhibir-se, com intenten ara, és inacceptable. “L'Ajuntament coneixia, de fa temps, la situació creada entre l'empresa i el Consell, directament de boca dels tècnics de l'obra i haurien d'haver negociat i urgit a la seua execució en el seu moment i no limitar-se ara a queixar-se”. Siga com siga, Camps ha perdut una possibilitat de vindre a Silla a tallar ni una cinta i la ciutat s'ha quedat amb tot per acabar; en conseqüència, l'actual alcalde també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll