Política

SALVADOR ESCODA

ALCALDABLE DE CIU PER FALSET

“S'ha de promoure el sector productiu”

Volen fer una política de proximitat i rendibilitzar els projectes en curs per posar-los al servei del poble

Presenten un programa ambiciós per donar sortida al sector productiu

Salvador Escoda és gerent d'una empresa d'instal·lacions elèctriques i muntatges a Falset. És el sector des del qual vol agafar les regnes.

Salvador Escoda (Darmós, 1958) és membre de la sectorial de CDC des del 2008. Irromp per primer cop al panorama polític local de Falset, optant a l'alcaldia per CiU, amb l'objectiu d'aconseguir superar els dos regidors de Convergència de la legislatura que ara és a punt d'acabar i millorar els resultats anteriors.

Vostè prové del món empresarial. Què el va motivar a encapçalar la llista de CiU a Falset?

Com a simpatitzant de CiU, vaig veure que CDC va defensar a capa i espasa a Madrid la llei de la morositat. Aquest va ser el punt de partida per involucrar-me en política. Tot i que encara s'està lluitant per aconseguir-ho, trobo que ja s'ha fet un pas important en la bona direcció.

Quin són els eixos principals del programa electoral?

Nosaltres presentem un projecte ambiciós per donar suport al sector productiu, el comerç, la indústria i l'agricultura, i això ho volem fer amb una política de proximitat envers tots aquests àmbits. D'altra banda, les circumstàncies actuals no permeten fer grans obres econòmicament, per tant, el que ens hem proposat és acabar de concloure les actuacions que ja estan en funcionament i posar-les al servei dels ciutadans. L'exemple més clar és el Teatre de l'Artesana –en què s'han invertit molts diners, i presenta problemes tècnics–. És un dels equipaments als quals cal donar rendibilitat social, un cop superats els problemes tècnics que han sorgit. Una altra proposta és definir els usos del castell renovat, on es troben les dependències de l'arxiu municipal i de l'oficina de turisme. Crec que potser no és la millor ubicació per a aquests serveis.

Quina valoració fa de l'equip de govern?

S'han decantat per una manera de fer les coses amb què considero que els veïns no se senten prou representats. En aquest sentit, crec que s'ha de donar la paraula a les entitats locals.

Quin és el model de ciutat que vol per a Falset?

Doncs el model que correspon a un poble de 2.800 habitants, on es genera activitats en tots els àmbits. No ens ha de caldre sortir fora per trobar els serveis que necessitem. També s'ha d'ampliar l'oferta d'oci per als joves, perquè no marxin de festa als pobles del voltant. D'altra banda, necessitem emprenedors, volem diversificar la indústria amb l'objectiu de poder donar més facilitat d'obertura de negocis. Nosaltres, a l'Ajuntament, farem les activitats que calgui per tal d'incentivar les iniciatives que sorgeixin al poble i per atreure inversions de fora del municipi.

S'atreveix a fer un pronòstic?

És millor que siguin els resultats els que determinin com quedarà el nou ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.