Política

Mataró

CDC suspèn de funcions dos militants dissidents

Marta Garcés i Joan Castan seran expulsats quan oficialitzin les seves candidatures com a independents

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha suspès de militància i funcions Marta Garcés, que fins ara exercia com a presidenta local de CDC a Cabrils, i també Joan Castan, que havia estat alcalde de Teià per CiU i actualment era militant de base del municipi. El motiu de la seva suspensió és el mateix en tots dos casos: el fet de postular-se com a alcalde liderant una llista electoral independent. CDC entén que aquest fet és incompatible amb la militància al partit i per això els ha suspès fins al dia 19, quan la junta electoral farà públiques les llistes i els podrà expulsar definitivament.

En el cas de Cabrils, aquesta polèmica no ve de nou. Marta Garcés ja havia estat triada com a cap de llista de CiU per una part de l'executiva local, però la nacional va imposar com a alcaldable Lina Morales, ja que considerava que gaudia de més suport. Aquesta decisió va ser recorreguda i, en resultar definitiva, Garcés va optar per presentar-se com a número 1 en una llista d'independents. Aquest fet ha provocat també que el comitè executiu local que presidia també hagi estat destituït en la seves funcions, de manera que el partit el dirigeix ara una junta gestora.

Pel que fa a Castan, es tracta d'un militant històric que havia arribat a dirigir l'Ajuntament, però les seves desavinences importants amb l'actual alcalde, Josep Botey, l'han dut a impulsar el partit Gent de Teià.

“Ens sap greu que uns companys nostres muntin llistes d'independents, però per més que ens entristeixi la decisió els estatuts del partit són els que són”, explicava ahir president comarcal de CDC, Xavier Badia. El líder dels convergents maresmencs és del parer que les dues dissidències no els afectaran substancialment: “No estem especialment preocupats, perquè amb la que està caient la gent té prou problemes com per saber si aquest ha sortit d'aquí o d'allà. Potser perdrem algun vot, però no ens afectarà de manera greu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona
guerra a europa

Orbán viatja per sorpresa a la Xina després de la polèmica visita a Rússia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona