GABRIEL TURMO
CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE TERRASSA
“Mantenir els tres regidors seria un mal resultat”
REPTE Es marca com a objectiu superar els resultats històrics de Rafael Callejas en les eleccions del 1995, que va obtenir quatre regidors PACTES Admet que és amb CiU amb qui té més coincidències en seguretat i mobilitat però posa al davant el seu programa RENOVACIÓ Encapçala una formació que s'ha renovat i s'ha rejovenit en l'últim any
Per què el PP és la garantia del canvi a Terrassa?
Perquè entenem que amb els resultats que podria haver-hi i el nombre de regidors que esperem aconseguir podem donar una estabilitat al govern municipal, amb els corresponents acords. Tenim la sensació que cap partit obtindrà el nombre de regidors suficient per governar en majoria. Per tant, seran necessàries combinacions o acords amb altres formacions. En aquest sentit, la clau és tenir la força suficient per poder ser la garantia del canvi.
En temes com seguretat i mobilitat, el PP ha tingut molta afinitat amb CiU. Això facilitaria un pacte postelectoral?
És avançar-nos molt als fets. És lògic i bastant evident que hi ha coincidència en continguts i objectius en temes de seguretat. A més, vam promoure conjuntament el ple extraordinari de mobilitat entre CiU i el PP. En l'àmbit programàtic s'ha produït una coincidència en els últims quatre anys entre els dos grups municipals de l'oposició. Però això tampoc no vol dir res, perquè ens presentem amb un programa que és el nostre contracte amb la ciutadania. Qualsevol tipus de conversa, si es planteja, serà amb el nostre programa sobre la taula.
Considera que s'ha de posar fi al tripartit?
Terrassa necessita un canvi en les seves polítiques municipals. En aquest mandat, hi ha hagut poca flexibilitat del govern municipal, del tripartit, a l'hora de recollir suggeriments que vénen de l'oposició. Indubtablement, tots volem el millor per a la ciutat. La diferència són els models que cada formació defensa i quines polítiques prioritza cadascú. Aquí és on són les diferències.
La prioritat número u del PP és sortir de la crisi.
És la nostra primera línia estratègica. Ens centrarem en polítiques de promoció de l'activitat econòmica, que és la veritable generadora d'ocupació. Des de l'àmbit de les competències municipals, facilitarem aquesta activitat econòmica. El pacte anticrisi ha estat un bon instrument. La diferència és la valoració del nivell d'execució. Atesa la situació, amb més de 21.000 desocupats, cal actuar de forma conjunta. Per això, vam reclamar un compromís de les seccions locals dels partits perquè es faci una revisió i una actualització del pacte anticrisi.
Se l'acusa de ser un polític massa legalista, no creu que si tingués un estil més dur aconseguiria més vots?
El nostre full de ruta és el nostre programa electoral, adaptat a les circumstàncies de la crisi. Aleshores, podríem parlar d'estils o de formes d'actuar que poden variar en funció de la personalitat de cadascú. Però el que tenim molt clar és que el que volem és el millor per Terrassa i si hi ha actuacions bones impulsades de l'equip de govern ens tindran al seu costat.
Una posició com la del PP a Badalona, amb la immigració, tindria èxit a Terrassa?
El PP ha estat l'únic grup que ha plantejat propostes d'actuació en matèria d'immigració. Faig una reflexió a partir de l'enquesta de la Diputació de l'any passat, en què amb l'atur que hi ha a la ciutat els ciutadans assenyalen la immigració com a principal problema. Això vol dir que alguna cosa no s'està fent bé. S'han produït debats molt intensos en els plens municipals. Dels set eixos del programa, la immigració està situada en el quart lloc.
Però, s'hi presenten partits com Ciutadans, Unió de Centre i Plataforma per Catalunya que voldran l'espai que deixi el PP.
Programàticament i ideològicament estem molt allunyats d'aquestes formacions. El PP representa una opció política de centre lliberal. No tenim res a veure amb aquestes formacions.
Quin seria l'objectiu per aquestes eleccions?
Millorar els resultats històrics que va aconseguir Rafael Callejas en les eleccions de 1995. Les perspectives són bones. Però a mi m'agrada tocar de peus a terra i ser molt prudent. Penso que és un repte a títol personal. Crec que s'han de marcar reptes en l'àmbit polític. En la situació actual, si mantinguéssim els tres regidors seria un mal resultat. En les últimes eleccions al Parlament, el nostre partit va tenir els millors resultats de la història a Terrassa. Per això, la fita que ens hem marcat és assolir els quatre regidors i millorar el percentatge de nombre de vots o fins i tot obtenir-ne cinc. Si no et marques objectiu, tendeixes al conformisme i això no és positiu.
Obtenir aquests resultats seria un premi per a l'equip que ha renovat el partit l'últim any.
Ha estat un any molt difícil per a nosaltres. S'ha creat un nou equip que ha canviat el sistema de treball tant en el partit com en el grup municipal. Estic com a portaveu i com a president de la gestora, hem millorat la coordinació entre grup i partit i s'ha fet una molt bona tasca. Hi ha joventut i per tant s'ha fet una bona renovació. Tenim futur amb Noves Generacions.
Per què no ha continuat Pere Sánchez?
Jo sempre miro el present i el futur. En aquest moment el que em preocupa són les eleccions. Les llistes ja estan fetes.
Què va passar amb Francesc Xavier Ballbé?
Insisteixo, la situació va ser prou complicada i el compromís era tirar endavant el partit. Subjectivament, crec que ha funcionat bé i aquesta és la meva preocupació.