Política

El poble abans que la ideologia

L'estabilitat atorgada pel pacte entre CiU i el PSC serà el gran aval dels dos partits davant de formacions que han donat més pes a la representació ciutadana per gestar una regeneració política

El tàndem format per Montserrat Mundi i Antoni Rebolleda –o el que és el mateix, per CiU i el PSC– ha permès que l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès gaudís d'un període d'estabilitat democràtica impensable del 2003 al 2007. Les dues formacions havien trencat al principi de l'anterior mandat, on també es va registrar un canvi d'alcaldia, cinc dimissions i uns quants cessaments. Ara, amb l'aval d'haver deixat enrere les diferències ideològiques pel bé del poble, i amb el llegat de l'elevada inversió recent –en equipaments esportius, en la millora de l'espai públic, en la rehabilitació de la Torre Julià, o en el Centre de Desenvolupament Econòmic de Can Barra–, tot dos partits confien a augmentar la seva representació. Sobretot tenint present que, fa quatre anys, ERC va ser la força més votada.

En aquest cas, per tal també de donar prioritat als interessos municipals abans que a la ideologia, Esquerra no es presentarà com a tal, sinó com una formació farcida d'independents anomenada Junts per Sant Quirze. La seva estructura és assembleària, i l'elecció de la cap de llista, l'exalcaldessa Elisabeth Oliveras, va venir donada per unes primàries obertes a tota la ciutadania. ICV-EUiA, que en principi formava part del projecte, se'n va desmarcar per diferències sobre qui havia de comptabilitzar els vots amb vista al Consell Comarcal i la Diputació, i al final ha presentat la seva pròpia llista. L'estructura i la filosofia d'Ara Sant Quirze (Solidaritat i Reagrupament) és molt similar a la de Junts, ja que també vol abastar una regeneració democràtica. Pel que fa al PP, confia en el relleu en el lideratge per progressar.

LES CLAUS
Soterrament de línies.
L'acord signat per a la futura eliminació de les torres d'alta tensió és un dels punts forts de CiU i del PSC.
Transparència.
Els principals grups de l'oposició aposten per acostar la política a la ciutadania.
Montserrat Mundi
Convergència i Unió
Alcaldessa des del 2007, aspira a la seva primera reelecció.
Antoni Rebolleda
Partit dels Socialistes de Catalunya
Al marge de primer tinent d'alcalde, durant aquest mandat ha presidit el Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Elisabeth Oliveras
Junts per Sant Quirze-AM
Va ser l'alcaldessa durant l'últim tram del mandat 2003-2007 per ERC.
Marta Baldrich
Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa
És l'actual responsable d'organització local d'ICV. Debuta com a candidata.
Jaume Cols
Partit Popular
El president del PP local pren el relleu de David Sánchez, que és el número 2.
Xavier Roca
Ara Sant Quirze (SI+Rcat)
El primer alcaldable d'una llista que s'estrena en aquestes eleccions.
Pedro Ortega
Ciutadans-Partit de la Ciutadania
Cap de llista per primera vegada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.