Política

Al tornar a casa

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

Hem tornat a casa, de fer uns dies de vacances, fugint de les processons. Uns han estat per Mallorca, altres pel Priorat, algú ha anat a Euskadi (la Pasqua basca és molt nacionalista), fins i tot una parella ha caigut al parany d'anar a Madrid amb l'Ave, a fer el ridícul, perquè allí no quedava ningú; hi ha els qui han estat a Portugal, a l'Alt Palància, als Serrans, i fins i tot a Andalusia, a veure la família... La majoria, però, ens hem quedat al poble.

Els que han viatjat, han trobat Silla com la deixaren, o siga feta una calamitat, amb les obres de casals, les de pluvials, la plaça d'Espanya, tot aturat; amb la bastida de l'església sense tocar, augmentant la factura diària i sense saber qui la pagarà; amb el sorprenent i desbaratat carril bici, que haurà de passar al Guiness dels despropòsits; amb els camins del terme abandonats i fets malbé... I amb la policia municipal desapareguda!

L'ajuntament també continua igual, tan paralitzat com el govern en funcions, que no funciona: no hi ha ni ganes de treballar, ni un euro en la caixa, encara que si que estan segurs els dos mesos de nòmina que falten per acabar la legislatura, que aquesta era la qüestió. Se suposa que alguns funcionaris digitals i innecessaris estaran empaquetant les seues coses. Altres funcionaris, els que tenen plaça en propietat, el que estaran fent són càlculs i estudiant estratègies per a acoblar-se al nou govern, o siga mirant com es canviaran la jaqueta.

Els socialistes antibaixaulistes o siga, els socialistes candidats, continuen sense dir ni piu i deixant que el govern prosseguisca la seua desficaciada liquidació, oferint els darrers espectacles de tensió entre Baixauli i Vedreño pel tema del pressupost: prorroguem el de l'any passat i que els que vinguen darrere que arreen? Fem la liquidació? Fem una modificació de crèdit? Baixauli diu que sí, Vedreño que no: doncs la proposta, que es quede sobre la taula... Naturalment, la resta de regidors del govern no saben per on tirar, encara que alguns comencen a confessar-se en la intimitat i altres ja estan fent mèrits de cara als nous candidats.

I els partits de l'oposició, que ja fa temps que deixaren d'interessar-se per res, especialment els populars, què fan? Doncs, res. Precampanya i prou: ells ho faran millor, diuen, i amb ells Silla recuperarà la glòria perduda. No parlen d'aquests quatre anys perduts, del seu desinterès, de la desatenció a les seues funcions de control de l'executiu, de les raons per les quals han fet campana i no han assistit a plens i comissions. I està el tema tan escandalós dels sous de l'alcalde i regidors, que han estat notícia de portada. Si els tenen és perquè el regidor Verd els l'aprovà i no s'han pogut modificar, perquè aquest mateix regidor no ha volgut, i feia falta el seu vot.

En el col·lectiu, la majoria estem d'acord de fer una nominació del regidor del Bloc, Melero, perquè és l'únic que treballa. I acordem que algú li pregunte coses que no acabem d'entendre. Queda un mes per a les eleccions. Algú diu que l'Empar Saragossà està preparant un article sobre el famós llibre turístic de Silla, de Baixauli-Tortosa, en la publicació del qual també participa la Diputació, gràcies a Isidro Prieto; sembla increïble, però és així. El tema promet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona

Ripoll multa dues persones més per penjar el cartell vetat de la festa major

ripoll