Política

barcelonès nord

Tot a punt perquè comenci la campanya i es pengin els cartells

badalona El PSC escull la plaça de la Plana, el PP es desplaça a Llefià i CiU opta per la plaça de la Vila

No totes les formacions seguiran el ritual d'esperar fins a les dotze de la nit del dia d'avui per penjar el primer cartell

La nit en alguns carrers de les localitats del Barcelonès Nord es veurà alterada avui amb la tradicional penjada de cartells electorals, que realitzen les diferents formacions polítiques amb motiu de l'inici oficial –a partir de les dotze de la nit– de la campanya electoral. Així, a partir de llavors, els caps de llista de cada partit podran demanar obertament el vot per als comicis del 22-M. Aquest any, les formacions han optat de manera majoritària pels llocs habituals a l'hora de donar el tret de sortida a aquesta cursa electoral. A Badalona, per exemple, el PSC es manté fidel a la tradició de penjar el primer cartell a la plaça de la Plana. Ho farà a dos quarts d'onze de la nit.

Els socialistes no seran l'única formació badalonina que s'avançarà a l'hora que fixa la tradició. Un quart d'hora abans, a un quart d'onze de la nit, el PP ha citat els militants i els mitjans de comunicació al barri de Llefià. En concret, a la confluència entre l'avinguda Marquès de Montroig i el carrer d'Austràlia. ICV-EUiA serà el més matiner. Avui, a les onze del matí, presentarà a la seu d'Iniciativa el seu eslògan i els materials de campanya. A les dotze de la nit estan citats els militants, a les seus d'ICV i d'EUiA, per distribuir-se per la ciutat a penjar cartells. En aquell mateix instant, CiU estarà destapant el seu cartell a la plaça de la Vila de Badalona, mentre que ERC ha convocat els seus militants a la seu del partit. En el cas de Badalona, la coincidència amb les Festes de Maig i l'ocupació de moltes vies amb cartells en què s'anuncia aquest esdeveniment ha obligat els partits a limitar la seva presència a la via pública. En aquells carrers on llueixin les banderoles de les festes no hi haurà cartells amb els rostres dels candidats.

A més, aquest any es va acordar renunciar a les tradicionals paradetes de la plaça de la Vila, per no causar cap molèstia als actes festius programats en aquest espai. Alguna formació havia demanat instal·lar el seu particular punt de distribució de material, però la junta electoral s'hi ha negat. Diversos partits de Badalona parlen d'una campanya “austera”, tant perquè ningú no s'escapa de la crisi com per les limitacions en la despesa que imposa la llei electoral.

Montgat i Tiana

Pel que fa a la ciutat de Montgat, els dos partits amb més suport ciutadà –el PSC i CiU– deixaran per demà divendres els primers actes de campanya. Els socialistes faran demà a la tarda el primer míting al barri de les Costes, mentre que la federació nacionalista celebrarà un sopar de militants al Turó. En canvi, Esquerra sí que penjarà cartells, i ho farà a l'avinguda de Sant Jordi, a prop del pont de Tiana. ICV-EUiA optarà per penjar banderoles, començant per l'estació de tren de Montgat.

A Tiana, el PSC també ha organitzat un sopar amb el comitè de campanya i participarà en l'enganxada de cartells. També ho farà Gent pel Progrés de Tiana, CiU i ERC, per tal de donar per començada oficialment la campanya electoral.

Sopar del PSC a La Bastida

A Santa Coloma, els principals partits donaran el tret de sortida a la campanya aquesta mitjanit amb la tradicional penjada de cartells. El PSC, a més, ha organitzat un sopar amb la militància al pavelló de La Bastida, escenari habitual dels socialistes locals per fer l'inici de campanya. Per la seva banda, el PP, ICV-EUiA i CiU també enganxaran cartells.

A Sant Adrià, els militants del PSC es reuniran abans de mitjanit al local de l'agrupació i, des d'allà, es dirigiran a la plaça de la Vila o a la Rambleta per fer la “simbòlica i austera” penjada d'alguns cartells. ICV-EUiA, en canvi, vol una arrencada de campanya “amb força” i preveu enganxar cartells per tots els barris de la localitat, especialment al Besòs, a Sant Adrià Nord i a Sant Joan Baptista. En canvi, la federació de CiU s'abstindrà aquesta mitjanit de penjar cap cartell electoral, mentre que Renovació per Sant Adrià sí que ho farà: concretament a la plaça Narcís Monturiol, on neix l'avinguda Joan XXIII en sentit Santa Coloma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.