El govern espanyol «acata» la decisió del Constitucional però es mantindrà «vigilant»

Iniciativa Internacionalista afirma que treballarà a Europa per impulsar una solució dialogada, política i democràtica al conflicte basc

En roda de premsa des de Madrid, el representant legal d'Iniciativa Internacionalista, Luis Ocampo, va anunciar que una de les línies de treball de la seva campanya serà impulsar una solució «dialogada, política i democràtica» al conflicte basc, que, segons la seva opinió, no se solucionarà amb «simplicitats» com ara la condemna o no de la violència. Precisament, interrogat durant la roda de premsa sobre si condemnen la violència d'ETA, va dir que la resolució d'un conflicte polític «que porta dècades sense resoldre's» no arribarà amb aquest tipus de plantejaments. En aquest punt, es va qüestionar per què no es pregunta mai al rei Joan Carles de Borbó per la seva «responsabilitat personal» en els «últims crims franquistes». Així, el sindicalista, Alfonso Araque va denunciar que a Iniciativa Internacionalista se li demana que condemni la violència d'ETA mentre que «la violència que s'exerceix sobre els treballadors no té el mateix ressò». «Repudiem la violència que condemna a l'atur quatre milions de ciutadans, aquesta violència és la que repudiem», va dir Araque. Per la seva banda, Ocampo va voler deixar clar que Iniciativa Internacionalista «practica únicament mètodes polítics per aconseguir els seus objectius». Sobre les seves perspectives electorals, va dir que figura «dins del que és probable» aconseguir un eurodiputat. Respecte a la possibilitat que l'esquerra abertzale doni suport a la llista, va dir: «Estaríem absolutament satisfets que la gent que tradicionalment vota aquesta opció política considerés la seva candidatura mereixedora de la seva confiança.»

De fet tots els partits, a excepció del PSOE, formacions espanyolistes com ara UPD i el PP, van mostrar-se satisfets per la decisió del TC, que posa límits a la política d'il·legalitzacions del govern espanyol i que permet que concorri a les europees la llista encapçalada pel prestigiós dramaturg i destacat lluitador antifranquista Alfonso Sastre, que disposa d'un significatiu suport social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE