Política

Bustos manté els 13 edils, el PP en puja un i ERC naufraga

L'alcaldable del PSC destaca que “és la millor campanya que mai s'ha fet a Sabadell” i ofereix diàleg als altres grups

L'executiva d'ERC dimiteix en bloc després que la CUP els ha deixat fora

El PSC de Manuel Bustos va aconseguir contenir la davallada global de la sigla socialista i retenir els 13 regidors aconseguits el 2007, que tot i haver perdut quatre punts percentuals i deixar-los sense la majoria absoluta els van convertir en els grans vencedors morals.

Els dos grans grups de l'oposició, CiU i ICV-EUiA, van quedar amb els mateixos cinc i quatre edils respectius, mentre que el PP en va créixer un –fins a tres–, l'Entesa va mantenir-ne dos i la coalició d'ERC i Reagrupament va perdre l'únic regidor que fins ara tenien els republicans, fet que va precipitar la dimissió en bloc de l'executiva local.

“No deixaré de ser com sóc”

Bustos, exultant d'alegria, va celebrar l'esforç fet pels seus militants i simpatitzants en els últims mesos, en el que va definir com “la millor campanya que mai s'ha fet a Sabadell”. L'alcaldable socialista va demanar als grups de l'oposició un canvi d'actitud: “Hem de reflexionar què fem i com ho fem, però jo no deixaré de ser com sóc”, va sentenciar. I malgrat oferir diàleg a tothom i no avançar gaires detalls sobre les negociacions que emprendrà per afrontar el ple d'investidura, va reivindicar que part del tercer regidor del PP “segurament” és fruit de la “responsabilitat” exercida durant el darrer mandat, en què li han donat cobertura; i va demanar a CiU “un partit de govern”, que “aquest esperit també arribi a Sabadell”.

El cap de llista de CiU, Carles Rossinyol, va descartar qualsevol pacte perquè, tot i haver mantingut la representació, creu que “el PSC és un projecte esgotat”. Tot i haver aconseguit uns 1.600 vots més, Rossinyol va admetre que no estaven satisfets.

La candidata d'ICV-EUiA, Carme Garcia, també va admetre que el resultat final, havent perdut prop de 1.000 vots, és “agredolç”. Just al contrari que Antonio Vega, del PP, que va lamentar no haver tingut alguns dies més de campanya. A l'Entesa, Virgínia Domínguez estava satisfeta que la CUP no els hagués passat factura, just al contrari que a ERC, on Juli Fernàndez se'n feia creus que en el pròxim consistori no hi hagi independentistes.

Tal com li ha anat al PSC arreu, emociona veure que a Sabadell la ciutat ha estat amb nosaltres
Manuel Bustos
CAP DE LLISTA DEL PSC
Hem pujat a tots els districtes, però admeto que la campanya no ha estat suficient. No n'estem satisfets
Carles Rossinyol
CAP DE LLISTA DE CiU
Tenim dubtes que, amb aquests resultats, torni el bon govern a Sabadell. Però és el que ha dit la ciutadania
Carme Garcia
CAP DE LLISTA D'ICV-EUiA
Hem fet una campanya realista, parlant dels problemes de la gent i tocant de peus a terra
Antonio Vega
CAP DE LLISTA DEL PP
La clau de l'èxit és que l'Entesa és una opció transversal que manté els votants a tota la ciutat
Virgínia Domínguez
CAP DE LLISTA DE L'ENTESA
A Esquerra ara ens toca treballar per tornar a l'Ajuntament però evidentment, també reflexionar
Juli Fernàndez
CAP DE LLISTA D'ERC+Rcat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.