Política

vandellòs i l'hospitalet

Probable entesa entre el PSC i la FIC a Vandellòs

Aquesta coalició impossibilitaria un altre mandat de Josep Castellnou, que havia encadenat 3 majories absolutes

La bona sintonia que s'intueix entre el PSC i la FIC a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant podria impedir que el convergent Josep Castellnou protagonitzés el seu quart mandat consecutiu al capdavant de l'Ajuntament, on des del 1999 sempre s'havia imposat als seus rivals amb autoritat amb tres majories absolutes. En aquesta darrera cita a les urnes, però, CiU i el PSC han quedat empatats en 6 regidors i, tot i que la federació va ser un altre cop la força amb més suport ciutadà, el marge d'avantatge va ser molt petit, ja que tan sols va obtenir 92 vots més que els socialistes –1.144 versus 1.048–. La clau de l'alcaldia, per tant, la té la FIC, que va assolir un edil, que serà l'encarregat de fer decantar la balança. Tot i que ahir el líder d'aquesta formació, Àlex Marfull, va insistir que de moment no hi ha cap pacte tancat i que es reunirà amb les dues parts, va considerar que CiU aquesta vegada “no ha aprovat l'examen”. “Malgrat que ara ens toca fer balanç dins del partit per valorar quin camí hem d'emprendre, hem de ser molt respectuosos amb el vot de la ciutadania, que ha castigat els convergents”.

Pel que fa a Castellnou, va manifestar que se sentia “una mica decebut pels resultats”, i va afegir-hi que és conscient que hi pugui haver una entesa del PSC i la FIC, tot i relegar, així, “la llista més votada”. Si l'acord es materialitzés, s'erigiria com a batlle Alfons García (PSC), llicenciat en història i geografia, que s'ha estrenat amb èxit en política municipal.

LA FRASE

La gent ha apostat per un canvi. La lectura és òbvia i esperem tancar un pacte amb la FIC
Alfons García
alcaldable del psc a vandellòs i l'hospitalet de l'infant


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.