Política

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

La davallada del PSC complica la recerca d'una majoria estable

Un tripartit amb el PP o Junts per Sant Quirze, les opcions de CiU

Les esquerres també sumarien si pacten

L'estabilitat a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès durant els últims quatre anys, aconseguida gràcies al pacte entre CiU i el PSC, serà una mica més difícil d'abastar arran dels resultats electorals. La davallada dels socialistes, que han baixat de quatre a dos regidors, obligarà la formació nacionalista a plantejar-se reeditar el tripartit amb el PP, que va tenir lloc durant bona part del mandat tot i no haver-hi necessitat aritmètica.

L'altra opció que es podria plantejar la candidatura que encapçala Montserrat Mundi seria pactar amb la segona força al consistori, Junts per Sant Quirze, per bé que l'actual alcaldessa va dimitir com a regidora durant l'últim acord de CiU amb ERC, en el mandat del 2003 al 2007, quan l'actual cap de llista de la formació d'independents, Elisabeth Oliveras, també era la persona forta dels sobiranistes. La superació de les diferències d'aquella època seria clau per a la cohabitació.

D'altra banda, de la mateixa manera que va passar després de les últimes eleccions –CiU no va ser la llista més votada–, podria ser que la majoria la trobés la segona força del consistori. Junts per Sant Quirze en podria fer prou amb trobar la complicitat del PSC, que encapçala el present primer tinent d'alcalde, Antoni Rebolleda, per abastar l'alcaldia, ja que ICV-EUiA, que va treure dos regidors, ja va estar a punt de formar part de la formació d'independents. Només en va sortir després que les direccions d'ERC i dels ecosocialistes no es posessin d'acord a l'hora de fixar qui es quedava els vots amb vista a la Diputació i el Consell Comarcal. L'acord amb Antoni Rebolleda, però, no seria fàcil després de la dura oposició a la qual ha estat sotmès des del 2007.

LA FRASE

No estem tancats a cap opció. La prioritat és le poble. El què hem de fer és deixar de llençar els diners
Jaume Cols
CAP DE LLISTA DEL PARTIT POPULAR A SANT QUIRZE DEL VALLÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.