Política

SENTMENAT

CiU negocia amb altres grups un pacte de mandat

ERC sembla l'opció més factible, davant la remota possibilitat d'un tripartit d'esquerres

L'alcaldessa de Sentmenat en funcions i cap de llista de CiU, Núria Colomé, va tancar ahir al vespre amb ICV-EUiA la tanda de converses oberta amb ERC i el PSC per negociar un pacte estable de govern. Després d'haver perdut la majoria absoluta i amb cinc edils en el nou ple, CiU necessitaria com a mínim el suport de dos regidors per garantir-se la majoria absoluta durant el pròxim mandat. Per l'alcaldessa en funcions, el resultat no ha estat dolent: “Sabíem que havíem guanyat la majoria absoluta amb uns vots prestats de socialistes descontents que no eren nostres, però que ara han retornat cap als partits d'esquerres”, destacava.

Colomé de moment és prudent en els pronòstics, malgrat que, per eliminació, reconeix que hi pot haver més opcions de pacte amb els republicans. “El PSC ens va donar a entendre que no tindria cap inconvenient a entrar al govern, però que els seus electors difícilment entendrien la jugada”, explicava ahir. Pel que fa a ICV-EUiA, la reunió es va celebrar ahir al vespre, però la cap de llista de CiU recorda que el 2003 ja es van decantar per donar suport a l'aleshores candidat del PSC, Josep Vilaró, i el 2007 també van rebutjar l'oferta de diàleg dels nacionalistes. El PP, amb un únic regidor, no garantiria l'aritmètica de 7 edils.

Un cop completada la primera tanda de converses, els partits es trobaran la setmana vinent per mantenir les darreres entrevistes abans del debat d'investidura de dissabte. CiU i ERC han fixat la seva trobada dimarts que ve. Les forces d'esquerres també podrien assolir un hipotètic tripartit sumant els tres regidors del PSC amb els dos que han obtingut tant ERC com ICV-EUiA, malgrat això, sembla una opció poc probable davant les crides que tots els partits fan aquests dies a respectar el més votat a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per l’amnistia

barcelona